La zi

Părinţii elevilor şcolii din comuna Cosoba cer revenirea în funcţie a fostului director

După mai bine de un an şi jumătate de activitate exemplară, aşa cum spun părinţii copiilor care învaţă la şcoala din Cosoba, directorul şcolii de aici, Luminiţa Boghean, a fost înlocuit din funcţie, pe nepusă masă, la debut de an şcolar, fără nicio justificare. Fostul director al unităţii de învăţământ are însă sprijinul sătenilor, fiind susţinută în special de către părinţii copiilor. Oamenii au anunţat că sunt dispuşi să strângă semnături pentru a o aduce înapoi pe Luminiţa Boghean la conducerea şcolii. Sătenii ne-au vorbit miercuri, 2 noiembrie, despre realizările doamnei Boghean şi despre modul în care ştie să îi mobilizeze pe toţi cei interesaţi ca ai lor copii să studieze în condiţii excepţionale. Ei spun că în perioada în care Boghean a fost manager, unitatea de învăţământ din Cosoba a înflorit, pur şi simplu.Alături de autorităţile locale, directorul a reuşit să pună la punct clădirea şcolii, iar cu sprijinul părinţilor a amenajat un adevărat parc în faţa unităţii.

Tot la iniţiativa Luminiţei Boghean, cu ajutorul Primăriei Cosoba, au fost organizate, în premieră, o şezătoare şi un festival al dansului, ambele anul trecut.

„Doamna Boghean trăia pentru această şcoală, îşi sacrifica timpul liber şi pe cel pe care ar fi trebuit să îl petreacă alături de familie, pentru a aduce această şcoală la nivelul la care este. Atât noi cât şi copiii noştri o regretăm şi vrem să o aducem înapoi. Nu a fost corect faptul că nu i s-a adus nicio justificare privind schimbarea din funcţie”, ne-au spus unii dintre părinţii elevilor din Cosoba.

Înlocuirea din funcţia de director al şcolii din Cosoba a Luminiţei Boghean a stârnit reacţii şi la nivelul administraţiei publice locale din comună. Primarul Gabriel Lixandru ne-a oferit şi el o declaraţie în acest caz.

„Doamna Boghean a fost director al şcolii din Cosoba timp de un an şi jumătate. Pot spune că a avut o activitate bună, fructuoasă şi a colaborat foarte bine cu administraţia locală şi cu întreaga comunitate. Legat de înlocuirea din funcţie a doamnei Boghean, nu am fost nici întrebat, nici măcar anunţat, deşi un articol din Legea Învăţământului prevede ca un director de şcoală să fie numit sau ales în cadrul unui Consiliu de Administraţie, dar şi cu un vot în Consiliul local”, ne-a spus Gabriel Lixandru.

Primarul din Cosoba a comentat şi referitor la acuzaţiile care i-ar fi fost aduse Luminiţei Boghean cu privire la faptul că ar fi fost demisă pentru că ar fi avut o colaborare prea fructuoasă cu o primărie condusă de un liberal.

„Atât timp cât sunt cheltuiţi nişte sume de bani pentru susţinerea unor programe şcolare, mi se pare normală o colaborare între conducerea unei instituţii de învăţământ şi administraţia publică locală”, a mai spus primarul Gabriel Lixandru.

Pe de altă, conform datelor puse la dispoziţie de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Giurgiu, Luminiţa Boghean se numără printre cei cinci directori de şcoli, schimbaţi din funcţie la începutul acestui an şcolar, întrucât li s-ar fi încheiat detaşarea. De precizat este că de mai bine de trei ani, nu se mai ţin concursuri pentru ocuparea funcţiei de director de şcoală, numirea acestora fiind făcută prin detaşare, la decizia IŞJ.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!