Social

Exploatarea copiilor prin muncă – discuţii la Prundu

Pe 3 noiembrie, la Şcoala Generală şi Grupul Şcolar din localitatea Prundu s-au desfăşurat acţiuni iniţiate de Echipa Intersectorială Locală (EIL) în domeniul prevenirii şi combaterii exploatării prin muncă a copiilor. Acţiunile au vizat diseminarea informaţiilor privind consecinţele muncii premature asupra dezvoltării minorilor şi prevederile Legii 272/2004 în ceea ce priveşte dreptul copiilor la educaţie şi protecţia acestora împotriva exploatării economice. La aceste acţiuni au participat peste 200 de persoane, elevi, cadre didactice şi părinţi. Cei prezenţi la aceste acţiuni au aflat şi despre sancţiunile care se aplică angajatorilor în situaţia în care nu respectă legislaţia în domeniul relaţiilor de muncă, sănătăţii şi securităţii în muncă. În vederea sensibilizării publicului pentru a participa activ la identificarea cazurilor, în cadrul acestor acţiuni au avut loc şi discuţii interactive legate de modul de semnalare a situaţiilor de exploatare a copiilor prin muncă, semnele evocatoare de abuz, neglijare sau exploatare, precum şi intervenţia în astfel de cazuri.

EIL este o echipă multidisciplinară şi interinstituţională, care are misiunea de a identifica cazurile de exploatare prin muncă a copilului. EIL include reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în prevenirea şi combaterea exploatării prin muncă a copilului şi anume: Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Inspectoratul Şcolar, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Direcţia de Sănătate Publică.

În planul comun de acţiuni privind prevenirea şi combaterea exploatării prin muncă a copiilor din trimestrul IV al anului 2011, sunt prevazute acţiuni de diseminare a informaţiilor din acest domeniu în rândul consilierilor educativi şi directorilor unităţilor şcolare din judeţul Giurgiu.

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!