La zi

Secolul XXI va fi dominat de boli, sărăcie şi violenţă

grecia-neonazi3Un studiu realizat recent pentru ONU de către Grupul Interguvernamental de Experţi în Evoluţia Climei conţine prognoze de-a dreptul terifiante.

Organizaţia Naţiunilor Unite a comandat acest raport privind evoluţia climei şi l-a pus la dispoziţia guvernelor încă de pe-acum, raportul oficial urmând a fi dat publicităţii, cu corecturile de rigoare, desigur, de-abia în martie 2014.

Despre ce este vorba, concret? Ce se va întâmpla pe pământ în următoarele decenii? Dacă lucrurile nu se schimbă, acest secol va fi dominat de secetă, conflicte armate interstatale iar migraţia în căutarea zonelor mai bune va fi fără precedent. Zonele obişnuite ale plantelor şi animalelor vor fi schimbate pe unele noi pentru a scăpa de temperaturile în continuă creştere. Schimbările climatice vor încetini creşterea economică iar în zonele urbanistice se va instaura sărăcia.

Destabilizarea climei va duce, indirect, şi la creşterea riscului de conflicte armate sub forma războaielor civile, a protestelor violente generate de sărăcie şi şocuri economice.

Haosul se va instaura fie şi pentru că în condiţiile în care producţia agricolă a lumii va scădea cu 2% în fiecare deceniu, în aceeaşi perioadă cererea ca creşte cu 14%, până în 2050 fiind de aşteptat ca populaţia lumii să ajungă la 9,6 miliarde locuitori.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!