La zi

Obligaţi să-şi pregătească maşinile pentru polei şi zăpadă

Şoferii care circulă fără anvelope de iarnă riscă amenzi usturătoare după 1 noiembrie. Puţini sunt însă cei care s-au programat la service-urile auto pentru schimbarea cauciucurilor de vară. După cum se ştie, anvelopele de iarnă sunt obligatorii după 1 noiembrie anul curent, dar numai în caz de ninsoare sau polei.

Pe de altă parte, nu puţini sunt cei care au achiziţionat anvelope de iarnă încă de anul trecut – când legea a intrat în vigoare – dar cei care s-au grăbit să le şi monteze pe maşini, în general, se pregătesc de călătorii lungi.

Altfel, legislaţia prevede amenzi între 2500 şi 4000 lei, plus reţinerea talonului pentru cei care circulă fără anvelope de iarnă pe porţiuni de asfalt acoperite de zăpadă şi polei. Pentru a fi acceptate ca anvelope de iarnă, cauciucurile trebuie să aibă, pe lângă scrisul M plus S (Mud plus Snow – noroi plus zăpadă), anumite semne, respectiv un fulg de nea şi o creastă alpină.

Costul unei anvelope de iarnă pleacă de la 150 de lei, pentru un autoturism Tico, de exemplu, şi ajunge la 250 de lei în cazul unui Logan, respectiv la câteva mii de lei pentru un 4X4.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!