Actualitate Social

Aproape 40% dintre cei care studiază afară nu vor să se mai întoarcă

studenti2În ultimii ani, numărul tinerilor care merg în străinătate la studii şi decid apoi să nu se mai întoarcă în ţară a crescut semnificativ.
Conform unui sondaj realizat de Liga Studenţilor Români în Străinătate (LSRS), sondaj realizat în luna martie, anul curent, pe 1000 de subiecţi, dacă proporţia studenţilor care studiază în străinătate şi se gândesc să se întoarcă în ţară este de 29%, cei care au spus că nu se mai întorc echivalează cu 39 de procente.

Potrivit reprezentanţilor LSRS, aceste cifre reflectă şi criza financiară care s-a resimţit peste tot în ultimii cinci ani.
În altă ordine de idei, din sondaj s-a deprins o concluzie. Nu neapărat salariul mare reprezintă primul aspect motivaţional, ci oportunităţile de carieră. De aici şi procentul mai mare al celor care decid să-şi traseze destinul mai degrabă în Occident decât la porţile Orientului.
Nu în ultimul rând, ar mai fi de menţionat că majoritatea covârşitoare a studenţilor care hotărăsc să se întoarcă în ţară aleg calea antreprenoriatului.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!