Actualitate

Aproape 90 de mii de candidaţi la sesiunea de Bac august-septembrie

bacalaureat-2012Din cei 87.213 candidaţi înscrişi la sesiunea de Bac august-septembrie 2013, 56.528 vor susţine probe scrise la două dintre materiile  considerate a fi cele mai urâte (şi la propriu şi la figurat) de către elevi. Matematica şi istoria.

Dacă la probele orale vor participa cei care, dintr-un motiv sau altul, nici măcar nu au intrat în Bac, adică aproximativ 18.000, la probele scrise li se vor alătura şi cei care au picat una sau mai multe materii în prima sesiunea. Foarte mulţi candidaţi vor susţine pentru a doua oară şi proba scrisă la limba şi literatura română, în jur de 55.700.

Din totalul celor înscrişi la acest Bac de toamnă, 67% sunt din promoţia 2012-2013 iar restul, adică vreo 28.600, din promoţiile anterioare.

Interesant este că numărul celor înscrişi în această sesiune depăşeşte cu peste 10.000 numărul celor care au picat în vară. Explicaţia rezidă în numărul semnificativ al celor care au avut corigenţe de dat, dar şi al celor care nu s-au simţit pregătiţi în mai-iunie şi au preferat să mai tragă de timp, fie pentru că nu se simţeau pregătiţi, fie pentru că nădăjduiesc într-o sesiune mai facilă de examen.

Din experienţa anilor trecuţi, e de aşteptat ca procentul de promovabilitate de acum să echivaleze cu… jumătatea verii. Mai pe şleau, dacă ne raportăm la 2012, de exemplu, în vară am avut promovabilitate 44,4%, în toamnă – 25,4%.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!