Sport

Arsenal – Bayern şi City – Barcelona, finalele din optimi

urne-Champions-LeagueAm mai avut un Arsenal – Bayern în aceeaşi fază a competiţiei chiar anul trecut. De fapt, în sezonul trecut, pentru că anul calendaristic 2013 încă nu s-a încheiat, iar optimea în cauză s-a desăvârşit în februarie-martie, anul curent. Dacă vă amintiţi, duelul Heynkes-Wenger a fost şi singurul cu adevărat echilibrat pentru actuala campioană a Europei în ediţia trecută de Champions.
Asta deşi Bayern s-a distrat pe Emirates în tur. Numai că după un foarte convingător 3-1, a urmat un neverosmil 2-0 pentru londonezi pe Allianz Arena, cu Robben, Muller şi Ribery trăgând patetic de timp în minutele de prelungiri. Nimeni nu îşi imagina atunci că, ulterior, Juventus şi Barcelona aveau să fie călcate în picioare de către Bayern.
În februarie 2014, ne aşteptăm iarăşi la o confruntare la limită, mai ales că avem şansa să asistăm la duelul liderilor din Premiership şi Bundesliga.
Cealaltă optime care se poate substitui unei finale de Champioins League este, fără îndoială, Manchester City-Barcelona. Şi aici, după tragerea la sorţi de luni, 16 decembrie, trenează ambiguitatea. Nu există un favorit cert, nici un outsider indubitabil. Asta deşi Barcelona pare a pleca de pe o grilă de start superioară. Problema e că Messi se accidentează tot mai des. În plus, Pellegrini a pus la punct un team foarte solid. Cu Zabaletta, Kolarov şi Kompany în defensivă, cu un foarte mobil şi versatil mijloc format din Fernandinho, Yaya Toure, Nasri şi Jesus Navs, cu Aguerro şi Negredo, eventual Dzeko, în avanposturi. O echipă care, în actualul sezon intern, pe teren propriu, a spulberat tot ce a prins: 6-3 cu Arsenal, 3-0 cu Swansea, 6-0 cu Tottenham, 7-0 cu Norwich, 3-1 cu Everton, 4-1 cu Manchester United, 4-0 cu Newcastle.
 
Tabloul complet al optimilor UEFA Champions League
 
18 februarie
Manchester City – Barcelona
Bayer Leverkusen – PSG
 
19 februarie
Arsenal – Bayern Munchen
AC Milan – Atletico Madrid
 
25 februarie
Olympiakos Pireu – Manchester United
Zenit Sankt Petersburg – Borussia Dortmund
 
26 februarie
Galatasaray Istanbul – Chelsea
Schalke 04 – Real Madrid
 
Meciurile retur se vor desfăşura pe 11 şi 12, respectiv 18 şi 19 martie.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!