Actualitate Sport

DESFIINŢAŢI ŞI HANDBALUL?!

handbalSituaţie explozivă la CSM Dunărea Giurgiu. Supus unui audit comandat de Primărie după ce au fost sesizate probleme în contabilitate, Clubul Sportiv Municipal se îndreaptă încet dar sigur spre colaps. Neplătiţi de trei luni, antrenorii şi sportivii au ajuns să evolueze pe burta goală şi cu bani de-acasă. Cea mai gravă situaţie este la secţia de handbal acolo unde părinţii sportivilor au ajuns să contribuie cu sute de lei fiecare pentru un club la care cuvântul profesionalism e necunoscut.
Anunţat cu surle şi trâmbiţe, proiectul CSM Dunărea Giurgiu tinde să se stingă la fel de repede cum s-a aprins. Părăsit de sprijinul autorităţilor, clubul municipalităţii poate avea în scurt timp soarta formaţiei de baschet CSS.
În urma unor nereguli descoperite în contabilitatea clubului, primarul Nicolae Barbu a dispus un audit, suspendând pentru moment orice finanţare pentru salariile angajaţilor şi sportivilor. A existat ulterior un singur ajutor financiar în valoare de 10.000 de lei exclusiv pentru deplasări, plata baremelor de arbitraj şi a Ambulanţei, costuri aferente lunii în curs. Chiar dacă şedinţa a avut loc pe 11 noiembrie, banii urmează să fie viraţi de-abia în această săptămână.
În schimb, salariile pentru angajaţi nu s-au mai plătit din luna septembrie. Atât sportivii cât şi antrenorii au apelat la ajutorul părinţilor pentru a ieşi din impas.
Spre exemplu echipa de handbal masculin a putut organiza turneul de luna trecută după ce părinţii copiilor au cotizat cu sume cuprinse între 300 şi 500 de lei pentru a strânge cei aproape 6.000 de lei necesari.
La handbal feminin nu se poate vorbi despre medicamentaţie sau alimentaţia sportivelor care s-au prezentat la meciuri cu sendvişuri făcute acasă.
Situaţia incredibilă în care se zbate CSM Dunărea Giurgiu a fost făcută publică de antrenorul Virgil Georgescu după meciul de sâmbătă, pierdut pe teren propriu în faţa celor de la HM Buzău, scor 23-30.
Antrenorul giurgiuvean nu ştie deocamdată dacă va face deplasarea la Târgovişte pentru ultima etapă din acest campionat.
Jurnaliştii de la Valahia TV au încercat să obţină şi un punct de vedere din partea Primăriei, însă, până la ora elaborării materialului acest lucru nu a fost posibil. Pentru o corectă informare a telespectatorilor opinia municipalităţii va fi prezentată de îndată ce va fi posibil.
Material preluat de la www.valahiatv.ro, semnat Bogdan Vladu
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!