Sport

Cod vişiniu declarat de UEFA în România

uefaCând ne obişnuisem cu tot soiul de coduri cromatice dictate de Agenţia Naţională de Meteorologie, iată că şi forul european fotbalistic ne încadrează într-un cod. Unul vişiniu. Ce încearcă UEFA să ne transmită cu acest cod, hai să-i spunem, giuleştean?
În materie de schimbări de antrenori ce au avut loc în perioada iulie 2010 – iunie 2013, cluburile din România, Bosnia, Grecia şi Serbia sunt, de departe, printre primele la acest capitol.
Potrivit raportului UEFA, un antrenor de Liga I rezistă, în medie, 5 luni pe banca unei echipe. Doar în Grecia situaţia este mai alarmantă, aici un antrenor de prima ligă rezistând doar patru luni.
De asemenea, 80% dintre antrenorii de Liga I rezistă mai puţin de un an înainte de a fi schimbaţi. În opinia UEFA, situaţia este critică, în condiţiile în care media europeană este de 17 luni pentru un antrenor pe banca unei echipe.
Nota bene, în sezonul 2013-2014, în Liga I, în 27 de etape deja scurse au fost concediaţi fix 27 de antrenori. Altfel spus, câte unul demis pe etapă.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!