Actualitate

Asfalt pe drumul ce leagă Giurgiu de Răsuceni printr-un proiect al Consiliului Judeţean

Reabilitarea drumurilor judeţene 503 şi 503 A, o investiţie aşteptată de foarte mulţi giurgiuveni şi de foarte multă vreme, a devenit posibilă, prin intermediul unui proiect transfrontalier câştigat de Consiliul Judeţean Giurgiu. Vineri, 6 aprilie, s-a acţionat pe o porţiune de aproape jumătate de kilometru, de la ieşire din Bălanu spre Ghizdaru.

Lucrarea este cuprinsă într-un amplu program de modernizare a căii de acces menţionate, finanţat prin intermediul unui proiect câştigat pe Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013.

„Este o lucrare pe care foarte mulţi oameni din această zonă o aşteaptă încă de pe vremea lui Ceauşescu. Este un mare noroc că am reuşit să accesăm fonduri europene în acest mandat pentru că am avut posibilitatea să rezolvăm multe asemenea probleme, care reprezintă deziderate ale multor generaţii de giurgiuveni”, ne-a spus preşedintele CJ, Dumitru Beianu, prezent vinerea trecută la lucrările de pe 503.

Proiectele privind infrastructura rutieră şi nu numai ale Consiliului Judeţean nu se opresc însă aici, ne-a mai spus Dumitru Beianu.

„Avem proiecte foarte importante pentru viitor. În perioada următoare, 2013-2020, pot fi pregătite proiecte europene ţinând cont de experienţa pe care am căpătat-o în acest mandat şi vom putea spune, abia după următorul program, care presupune accesarea fondurilor europene, că vom reabilita integral toţi cei 525 de kilometri de drumuri judeţene din Giurgiu!”, a sublinat Beianu.

Asfalt şi la Răsuceni

La doar câteva zile de la acţiunea de la Ghizdaru, marţi, 10 aprilie, s-a trecut la asfaltare pe o porţiune de aproape un kilometru şi jumătate din DJ 503A, în apropiere de Răsuceni. O adevărată desfăşurare de forţe era, aşadar, zilele trecute, în zona menţionată, la lucrări fiind prezent atât primarul din Răsuceni, Petre Panait, cât şi preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Beianu.

„Ne aflăm la cealaltă extremitate a aceleiaşi investiţii, fiind vorba despre o lucrare de modernizare. A fost aici un drum pietruit. A fost îndepărtat stratul superficial, apoi a fost refăcută fundaţia, se toarnă primul strat, urmând ca, potrivit graficului, în perioada următoare, aproape de vară, să fie turnat şi stratul de uzură”, ne-a spus Beianu. Edilul a amintit de un moment din 2008, când un investitor francez şi-a manifestat interesul de a deschide o afacere cu capre. Afaceristul s-a răzgândit însă când a văzut drumul. „Mi-a părut foarte rău şi, inclusiv acest gen de argumente sunt foarte importante. Având o infrastructură rutieră la standarde occidentale, sperăm că vom atrage cât mai mulţi investitori care să creeze cât mai multe locuri de muncă în judeţul Giurgiu”, a mai spus Beianu.

Tot de la preşedintele CJ Giurgiu am aflat că pe cei 18 kilometri de la Răsuceni până la Giurgiu, sunt şi urmează să fie deschise mai multe şantiere, fiind vorba despre faze distincte de acţiune. Aşadar, sunt porţiuni din DJ 503 unde se lucrează încă la fundaţie, a fost turnat în toamnă stratul de balast şi acum se intervine cu stratul de piatră spartă, un strat suplimentar adăugat la soluţia tehnică iniţială.

Drum deschis investitorilor

La acţiunea de asfaltare în apropiere de Răsuceni a fost aşadar prezent şi primarul acestei comune, Petre Panait. Edilul ne-a mărturisit că modernizarea căii de acces reprezintă un vis de demult al tuturor celor care locuiesc în zonă şi nu numai.

„În primul rând, este visul meu de mic copil de a vedea şi eu asfalt în comuna Răsuceni şi îi mulţumesc domnului preşedinte Beianu pe această cale pentru că ne-a ajutat prin intermediul acestui proiect transfrontalier. Eu cred că această lucrare va avea un impact foarte puternic mai ales asupra mediului de afaceri, pentru că vom reuşi, în continuare, în acest fel, să atragem investitori. De altfel, le-am promis locuitorilor din Răsuceni în campania din 2008 că voi reuşi să realizez o legătură modernă între Giurgiu şi comuna noastră”, ne-a declarat primarul Panait.

Proiectul prin care sunt reabilitate şi modernizate DJ 503 şi 503 A, este denumit ROAD „Reabilitarea infrastructurii de acces pentru dezvoltarea cooperării transfrontaliere în regiunea Giurgiu – Ruse”. Astfel, se va acţiona pe 19 kilometri din căile de acces ce trec prin localităţi precum Bălanu, Onceşti, Radu-Vodă, Izvoarele, Chiriacu şi Răsuceni. De asemenea, în cadrul aceluiaşi proiect vor fi realizate investiţii şi pe circa 7 kilometri de drum municipal, între localităţile bulgare Slivo-Pole şi Riahovo. Proiectul are o valoare de 7,5 milioane euro.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!