Actualitate

Astăzi, 3 aprilie, Jandarmeria Română sărbătorește 170 de ani de la înființare. La multi ani!

Astăzi, deși suntem într-un context general, național, extrem de dificil, sărbătorim 170 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, armă de tradiţie glorioasă care  îşi are rădăcinile în profunzimile istoriei naţionale. La data de 3 aprilie 1850, domnitorul Grigore Alexandru Ghica, printr-un „Ofis” domnesc, a aprobat  hotărârea Divanului obştesc „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în corp de jandarmi”, practic legitimarea juridică a nașterii Jandarmeriei Române.

Jandarmeria reprezintă o forță principală de ordine publică care este abilitată prin lege sa exercite dreptul de poliție al statului, reprezentând în aceelași timp, componenta de bază a structurilor destinate să gestioneze întreaga problematică din domeniul ordinii și siguranței publice pe timp de pace sau pe timpul stării de urgență.

Inspectoratul Judetean de Jandarmi Giurgiu este o structură de bază a Jandarmeriei Române, o forţă de ordine publică credibilă, sigură şi stabilă, o instituţie indispensabilă societăţii, unui stat bine organizat, care s-a adaptat permanent cerinţelor sociale.

La mulți ani, tuturor jandarmilor, cărora le dorim multă sănătate și misiuni îndeplinite cu succes!

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!