Comentarii

Aşteptările românilor faţă de Iohannis trebuie să devină mai realiste

iohannis

Sociologul Vasile Dâncu este de părere că românii trebuie să-şi mai coboare din aşteptări când vine vorba de proaspătul preşedinte al României.

”Dacă ne referim strict la acele aşteptări pe care oamenii le exprimă cu nonşalanţă şi inconştienţă – salarii mari, locuri de muncă, pensii decente, ţară fără de corupţie, meritocraţie, preşedintele nu poate face mare lucru singur. Nu are nici atribuţii, nici bugete, nici oameni pentru astfel de proiecte.

La asemenea aşteptări, în fapt, nu se poate ridica nici Dumnezeu. Până una-alta, Klaus Iohannis este investit cu o speranţă de mai bine. Oamenii îşi vor modela aşteptările, dar vor să vadă repede semnele unei schimbări. Vor să se iasă din această logică a conflictului politic permanent, a unei administraţii corupte şi a lipsei de rezultate vizibile în modernizarea serviciilor sociale gen sănătate şi educaţie. Un singur om nu poate face mare lucru pentru aceste aşteptări diverse şi profunde, chiar să fie Einstein. Este nevoie de o echipă, aici este bătălia lui Iohannis.”

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!