Actualitate Economic Politic

Atac la Macovei, direct de la Giurgiu

_DSC0363Invitată să participe la conferinţa de presă a PSD Giurgiu, joi, 9 ianuarie, Viorica Dăncilă, europarlamentar PSD, şi-a exprimat opinia cu privire la mai multe subiecte de interes naţional, precum libera circulaţie a românilor şi bulgarilor în Marea Britanie şi Germania sau exerciţiul bugetar 2014-2020.
Legat de primul subiect, Dăncilă a criticat dur atacurile la adresa noastră ale unor europarlamentari din cele două ţări, dar a dezaprobat şi propunerea germanului Elmar Brok privind amprentarea românilor şi bulgarilor care ar putea munci în cele două state.
Viorica Dăncilă a vorbit, însă, şi despre „atmosfera” din Parlamentul European, mai cu seamă despre cea între grupurile alcătuite din europarlamentari români. Dacă în ceea ce-i priveşte pe colegii liberali Dăncilă a spus că au avut o colaborare foarte bună, nu acelaşi lucru s-a întâmplat cu europarlamentarii PDL.
„Vreau să menţionez că, în afară de lupta pe care a trebuit să o ducem pentru ţara noastră, a trebuit să ducem o luptă şi cu unii europarlamentari care reprezentau ţara noastră. Cred că acest lucru este unicat în Uniunea Europeană şi nu trebuie să se mai întâmple”, a spus Viorica Dăncilă. Ea a folosit şi nume ca Monica Macovei, Cristian Preda sau Traian Ungureanu.
„Denigrarea propriilor cetăţeni şi aducerea în faţa Parlamentului European a unor fapte şi să ceri sancţionarea propriei ţări cred că sunt lucruri inacceptabile, iar în acest caz, cred că doamna Monica Macovei este emblematică. Totuşi, nu am văzut-o pe doamna Macovei să aibă o atitudine corespunzătoare atunci când europarlamentari ca Elmar Brok fac referiri atât de înjositoare la adresa românilor şi bulgarilor. Ca şi europarlamentar trebuie să lupţi pentru ţara ta, dar şi pentru imaginea cetăţenilor ţării tale”, a precizat Viorica Dăncilă.
C.S.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!