Actualitate La zi

Atenție, se fură apometre!

apometre furateHoții giurgiuveni s-au reprofilat: pentru că nu mai pot da ”atacul” la capacele de canalizare, ascunse bine sub zăpadă, și nici la șinele de cale ferată, păzite abitir de ”trupe speciale” de câte cinci-șase maidanezi, au trecut la demontarea apometrelor mai multor locatari din municipiu. Nu, nu vă gândiți că ar face vreun serviciu în slujba comunității, ajutându-i pe cei de la APA SERVICE la debranșarea rău-platnicilor…
Hoții ”colectează” apometrele mai multor giurgiuveni, în special din cartierul Tineretului, unde, într-un singur bloc (75 ANCON), în doar șase luni, nu mai puțin de opt apometre au fost furate.
Motivul pentru care aceste apometre dispar, fără urmă, peste noapte, este unul cât se poate de simplu: sunt valorificate, pe bani frumoși (cuprul și bronzul pe care le au în componență se vând extrem de bine la centrele de colectare a fierului vechi).
”Nu se aude zgomot, pentru că hoții vin cu chei, desfac apometrele și pleacă cu ele. Sunt un fel de cunoscători, pentru că, înainte de a demonta apometrul, opresc apa de la robineții instalați la fiecare țeavă, că dacă nu ar opri-o, ar fi apă pe scară, toată operaţiunea nedurând mai mult de zece minute”, declara unul dintre locatarii blocului respectiv.
De asemenea, oamenii – păgubașii – afirmă că cei care sustrag apometrele sunt persoane care, mai întâi, dau târcoale prin zonă, nefiind excluși nici indivizi care mai vin ”în vizite” pe la cunoscuții de pe scară, persoane fără niciun căpătâi. ”După ce tatonează terenul, pe timpul zilei, se ”prezintă” pe timpul nopții cu scule pregătite pentru a sustrage apometrele”, mai spunea același locatar.
Proprietarii păgubiți de apometre trebuie să anunțe, în cel mai scurt timp, SC APA SERVICE SA, de faptul că au rămas fără apometru, ca urmare a furtului acestuia. Fără nicio altă taxă, omului i se dă un alt apometru, pe care cetățeanul are obligația să îl monteze în cel mai scurt timp, apoi să anunțe din nou societatea de furnizare a apei potabile, pentru încheierea unui nou proces-verbal de sigilare a aparatului. În cazul în care SC APA SERVICE SA nu este anunțată, consumul respectivului este calculat la paușal, circa șase metri cubi de apă lunar (31,2 lei).
La Inspectoratul de Poliție al Județului Giurgiu, în ultimele trei luni au fost înregistrate un număr de 2 sesizări de furt, de pe scara blocului, a aparatelor pentru contorizarea apei potabile, polițiștii giurgiuveni având în lucru, la acest moment, dosarele respective, pentru depistarea autorilor și pentru tragerea lor la răspundere. ”Facem un apel la cetățenii care au aparatele de măsură afară, pe scara blocului, să facă tot posibilul pentru securizarea acestora, asta pentru a evita, pe viitor, neplăcerile date de dispariția apometrului”, afirmă și polițiștii giurgiuveni.
Dar, până la prinderea hoților, aceștia se îmbogățesc, ușor, un astfel de aparat aducându-le și două sute de lei din vânzarea la fier vechi.
O.C.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!