Actualitate Politic

ATITUDINE: Da, ce judeţ sărac, domnule premier! De unde o fi apărut?

10341767_287418281419734_8281611045912055624_nCe agitaţie mare într-un oraş atât de mic! Jurnalişti care s-au călcat în picioare pentru un cadru cât mai drept sau stâng, cum alegeţi. Control la genţi şi la atitudine- la intrarea în Primărie, ochi albaştri încercuind orice grupuleţ format fără vină ori vreo intenţie, declaraţii despre administraţie- cu subtile nuanţe politice, dar mai ales promisiuni pentru primari cuminţi, iar, în final, vizite în fabrică, purtând căşti de protecţie şi optimism în gesturi. Şi, doamne, bomboana de pe coliva discuţiilor, remarca guvernamentală: „Giurgiu a rămas mult în urmă”. Ca să fie clar! 

Pentru a doua oară în ultimele 6 luni, acest biet „înapoiat” Giurgiu s-a lăsat călcat de şeful Guvernului României, Victor Ponta, însoţit, bineînţeles, de Liviu Dragnea, permanent atent la completarea primului. Din mai multe puncte de vedere şi cu bătaie… tomnatică, au mai zis-o şi alţii. Iar concluzia poate fi pentru ambele idei.
În fine. O vizită pur guvernamentală, a spus de la bun început premierul. Nu se află în nicio campanie, a precizat el, probabil şi ca să stea liniştite televiziunile şi CNA-ul, şi ca să nu fim nevoiţi să aruncăm cu „promovarea electorală” pe ecran.
Pur guvernamentală… Şi ce dacă europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă, candidat pentru un nou mandat, a stat continuu de-a dreapta şefului Dragnea aflat în dreapta şefului Ponta. Şi ce dacă s-a vorbit în principiu doar despre proiecte europene. Că doar în Parlamentul European astea n-au nicio relevanţă şi nici europarlamentarii n-au vreo legătură cu ele… Şi nici fondurile europene n-au vreo legătură cu Europa, aşa cum, mai degrabă, Giurgiu e din altă poveste în povestea asta.
Şi ce dacă primarii giurgiuveni au fost invitaţi să vorbească liber despre problemele cu care se confruntă în ceea ce priveşte proiectele europene. Şi cum se face că tocmai acum îi invită Liviu Dragnea pe primari la Ministerul Dezvoltării, cu toate situaţiile pe care le vor rezolvate, indiferent de ministerul ce ar fi implicat într-un proiect sau altul? Câtă deschidere! Doamne-ajută, dar să-i şi ajute!
Ei, şi ce dacă? Mulţi văd, puţini cunosc, iar unora nici nu le pasă, iar, de fapt, asta e grav.
Numai că, dacă spui, ca premier(PSD), că Giurgiu are nevoie de proiecte europene pentru a veni din urmă- în raport cu celelalte judeţe- şi cerţi autorităţile judeţene că ţin blocat bugetul pentru echilibrare, n-ar trebui, într-o logică firească, să te sesisezi şi să te înfoi şi la reprezentantul tău în teritoriu? Adică la prefect care a blocat secţiunea de dezvoltare a Consiliului Judeţean(PNL) (în care sunt prinse şi proiectele europene!!!), atacând hotărârea aferentă în instanţa de contencios-administrativ? Poate că ar trebui, guvernamental vorbind, dar ce sens ar avea, politic sesizând?
Şi, dacă Dragnea enumeră cu mândrie vreo 10 proiecte cu fonduri europene implementate de cei de la Consiliul Judeţean, în mandatul trecut, doar pe Programul Operaţional Regional, cu o valoare totală de aproape 240 de milioane de lei, tu, ca premier, cum poţi să declari imediat: „Evident, Giurgiu a rămas mult în urmă, în ultimii ani, în ceea ce priveşte investiţiile publice. Ba chiar s-a dus înapoi faţă de cum era în urmă cu 10 ani…”? Poţi, că nu întrerupe nimeni un discurs guvernamentalo-politic, dar asta nu înseamnă că nu suntem atenţi. Sau, aoleu, dacă se referea la municipiu?!
În fine, din nou. Guvernamental vorbind, cu ce îi ajută pe giurgiuvenii aceştia rămaşi în urmă că mai constată un premier ceea ce ei simt pe propria şi umila lor piele dintotdeauna?
Şi da, politic vorbind, ce judeţ sărac, domnule Victor Ponta! Ce încântare că aţi sesizat! Totuşi, aţi spus-o ca şi cum aţi fi constatat-o de curând şi a sunat, aşa, de parcă ne-aţi fi întrebat: ups, de unde o fi apărut Giurgiu?
Permiteţi-mi, totuşi, să închei cât se poate de previzibil: dar şi când vom veni din urmă, încotro credeţi că ne vom duce?
Cătălina Sfetcu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!