Social

Au acţionat pentru creşterea siguranţei cetăţeanului

 

acc-polMiercuri după amiază, polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu, structurile de ordine publică, acțiuni speciale, cu sprijinul a trei grupe canine,  jandarmi din cadrul I.J.J. Giurgiu și un reprezentant al Direcției Silvice Giurgiu au desfășurat acțiuni specifice în zona orașului Bolintin Vale și comunele limitrofe pe linia prevenirii și combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos, creșterea siguranței cetățeanului și combaterea fenomenului infracțional, respectiv contravențional.

Cu ocazia activităților au fost controlate 5 societăți comerciale, 18 obiective asigurate cu pază și verificate mai multe persoane și mijloace de transport, fiind aplicate 40 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 14.850 lei, confiscându-se bunuri (material lemnos, legume, cereale, fructe, produse alimentare, etc.) în valoare totală de 1.261 lei.

De asemenea, polițiștii rutieri au acționat pentru reducerea riscului rutier, prin realizarea de filtre și controale rutiere și asigurat fluența traficului în zona desfășurării acțiunii, aplicând 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.750 lei, pentru încălcarea normelor privind circulația pe drumurile publice.

O astfel de activitate, în scopul creşterii siguranţei cetăţeanului, a vut loc în data de 21/22.09.2016, între orele 18.00-06.00, pe raza municipiului Giurgiu, când polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, investigații criminale și poliție rutieră au desfășurat mai multe activități preventiv-reactive, în sistem integrat, în scopul asigurării unui climat de siguranță civică și diminuării fenomenului infracțional.

Cu ocazia activităților specifice, polițiștii au aplicat 47 de sancțiuni contravenționale (pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, etc) în valoare totală de 11.750 lei.

În paralel, polițiștii de la Serviciul circulaţie au acționat pentru reducerea riscului rutier, depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice, a celor care nu acordă prioritate de trecere pietonilor sau altor autovehicule aflate în trafic, a celor care nu posedă permis de conducere sau se deplasează pe drumurile publice cu autovehicule neînmatriculate, aplicând 43 de sancțiuni contravenționale. Totodată aceștia au luat măsura complementară a reținerii permiselor de conducere pentru doi conducători auto și au retras un certificat de înmatriculare.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!