Actualitate

Baschetbalist de doar 23 de ani ucis într-un club

Duminică dimineaţa, în jurul orei 04.00, Poliţia a fost semnalată cu privire la o altercaţie petrecută la clubul EMOTIONE din Giurgiu, altercaţie în urma căreia CHAUNCEY HARDY, conducătorul de joc al echipei de baschet CSS Giurgiu, şi-a pierdut cunostinţa lovindu-se cu capul de pardoseală, după ce a primit o lovitură în zona feţei. Cel care susţine că l-a lovit este Ionuţ Adrian Tănăsoaie, 25 de ani, din Giurgiu, fără ocupaţie şi fără antecedente penale. Sportivul american a fost dus de urgenţă la Spitalul Judeţean Giurgiu, iar în jurul orei 09.00 dimineaţa, a fost transferat la Spitalul de Neurologie Dr. Bagdasar Arseni din Bucureşti.

Potrivit declaraţiilor martorilor, între cetăţeanul american şi IONUŢ ADRIAN TĂNĂSOAIE ar fi avut loc o discuţie contradictorie  în urma căreia cel din urmă l-a lovit cu pumnul în zona feţei, iar în cădere, victima s-a lovit cu capul de pardoseală.

Din primele constatări se pare ca sportivul nu consumase droguri sau băuturi alcoolice.

Potrivit declaraţiilor date de Cătălin Georgescu, comisar adjunct în cadrul Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Giurgiu, principalul suspect a fost identificat în persoana lui IONUŢ ADRIAN TĂNĂSOAIE.

Zvonurile potrivit cărora, atât victima cât şi suspectul ar fi fost sub influenţa băuturilor alcoolice în momentul producerii altercaţiei, nu au fost confirmate de catre reprezentatul Biroului de Investigaţii Criminale, dar nici infirmate.

 

Suspectul s-a predat luni dimineaţă în jurul orei 02.00

Aflând de la televizor că cel lovit a decedat, suspectul s-a predat poliţiştilor giurgiuveni la câteva ore de la aflarea decesului.

Luni, în jurul orei 12.00, IONUŢ TĂNĂSOAIE a fost prezentat procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu, cu propunerea de arestare preventivă. Puţin mai târziu, suspectul a primit si mandatul de arestare pentru 29 de zile, sub acuzaţia de lovire cauzatoare de moarte şi ultraj contra bunelor moravuri

 

Lacrimi, tristeţe şi consternare în cadrul echipei de baschet

 

În rândul membrilor echipei de baschet CSS Giurgiu, atmosfera este tristă şi plină de incertitudini, mulţi dintre aceştia declarându-ne că nu-şi pot imagina de-acum încolo atrenamentele fără colegul lor.

 

Smaranda Iliescu – Manager CSS Giurgiu „… chiar am vorbit cu el după meci şi îmi zicea că-i place foarte mult la Giurgiu, că în sfârşit are tot ce-şi doreşte (…) Iar noi ca activitate nu ştiu dacă mai putem continua pentru că este foarte greu (…) Efectiv suntem copleşiţi şi imobilizaţi, nu avem niciun reflex pentru că s-a petrecut într-o secundă pe nedrept (…) sunt foarte supărată pe tot”.

 

Emil Gabriel Vucă, avocatul apărării ne-a declarat că „Suspectul a încercat să se apere de un atac al respectivului baschetbalist, dealtfel şi diferenţa de talie este semnificativă, clientul meu are circa 1,65 metri înălţime şi este destul de puţin solid”.

Întrebat despre motivul altercaţiei, avocatul Emil Vucă a mai precizat „Am înţeles că acesta (n.r. suspectul) i-ar fi cerut sportivului să-i lase prietenii în pace, acesta nu a vrut, a încercat să-l agreseze şi în încercarea de a se apăra l-a împins, acesta a căzut şi s-a lovit la cap”.

Ambasada SUA la Bucureşti urmăreşte atent evoluţia anchetei

 

Într-un comunicat remis presei, Ambasada Statelor Unite face precizări în legătură cu acest caz:

Ambasada Statelor Unite în România repudiază actele de violenţă şi urmăreşte îndeaproape cazurile în care sunt implicaţi cetăţeni americani”.

În urma acestui incident rămân însă foarte multe lacrimi şi tristeţe, o stare de spirit care nu are nimic de-a face cu fenomenul sportiv. Membrii echipei vor  trebui să depăşească aceste momente, să-şi şteargă lacrimile şi să privească aceste clipe ca pe un meci. Un meci dificil cu viaţa de această dată.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!