Actualitate

Beneficii importante pentru România, după prima sesiune de vot de astăzi din plenul Parlamentului European reunit în sesiune extraordinară la Bruxelles

„Parlamentul European a decis alocarea a 2,7 miliarde de euro care să completeze efortul statelor membre în lupta împotriva pandemiei COVID-19 prin activarea Instrumentului European pentru sprijin în situații de urgență.

Alte 300 de milioane de euro vor fi direcționate rapid pentru rezerva strategică de echipamente medicale a Uniunii, care cuprinde ventilatoare pentru respirație, măști de protecție, tratemente și vacinuri. Prima rezervă rescEU va fi găzduită de țara noastră.

Fiind o perioadă în care banii trebuie să circule rapid și să ajungă acolo unde este cea mai mare nevoie de ei, am votat astăzi și în favoarea Inițiativei Plus pentru investiții în răspunsul la Coronavirus (CRII+).

Aceasta oferă în premieră, posibilitatea transferării banilor între cele trei fonduri de coeziune: Fondul european de dezvoltare regională, Fondul social european și Fondul de coeziune.

Tot astăzi a fost aprobat prin vot un set de măsuri temporare în sprijinul sectorului piscicol. Pescarii afectați de criza medicală vor primi despăgubiri pentru încetarea temporară a activității și sprijin pentru depozitarea produselor.

În Parlament urmează o nouă sesiune de vot. Deciziile pe care le luăm astăzi, sunt convins că ne vor ajuta să trecem cu bine de criză și vor oferi un ajutor important medicilor și spitalelor, fermierilor și pescarilor, lucrătorilor care trebuie să își mențină locurile de muncă și, nu în ultimul rând, persoanelor vulnerabile”, a declarat europarlamentarul Dan Motreanu, presedintele PNL Giurgiu.

#ParlamentulEuropean #România #UE #stopCOVID19

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!