Actualitate

COVID 19: In ciuda unei opozitii dure din partea "aliatilor rosii", Guvernul liberal a dispus măsuri rapide și ferme, care nu au transformat România într-o Italia sau Spania, unde s-au înregistrat zeci de mii de decedați

Parlamentul a aprobat joi, în şedinţă online, solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis de prelungire a starii de urgenta pe teritoriul Romaniei. Hotărârea Parlamentului cere Guvernului să prezinte în fiecare săptămână un raport al măsurilor, iar la finalul stării de urgență, Curtea de Conturi va verifica cheltuielile făcute în această perioadă.

Liberalii susțin că prin obligarea guvernului de a lua măsuri doar prin acte normative cu putere de lege este blocată emiterea Ordonanțelor Militare.

Mai mult, liberalii au atras atentia ca, prin toate aceste „aranjamente” , „PSD se urcă cu picioarele pe Constituția României, pe regulamentul Camerei Deputatilor.

PSD și aliații săi, au decis sa rescrie Constituția și să modifice decretul președintelui, privind instituirea stării de urgentă, pe principiul “Fa-te că lucrezi”! Decretul poate fi adoptat sau respins! O spune clar Constituția României, însă cartea sfânta a democrației este o simpla maculatură pentru PSD și baronii lui toxici.

În fapt, la articolul 2, PSD și aliații săi roșii, propun practic eliminarea ordonanțelor militare, care în starea de urgență au rolul de a combate imediat situații punctuale. De exemplu, dacă trebuie intervenit imediat cu o ordonanța militară pentru declararea carantinei pentru o localitate, acest lucru nu mai este posibil prin ordonanța militară, ceea ce poate genera catastrofe greu de cuantificat. Din punct de vedere politic, dialogul invocat în accepțiunea PSD, nu înseamnă altceva decât folosirea tuturor pârghiilor pentru a bloca guvernul în lupta cu epidemia COVID-19.

Lupta PSD cu PNL, înseamnă de fapt o lupta a PSD cu românii, iar supărarea liderilor PSD vine din faptul că guvernul liberal a dispus măsuri rapide și ferme, care nu au transformat România într-o Italia sau Spania, unde s-au înregistrat zeci de mii de decedați. Reamintim faptul că primul decret privind instituirea stării de urgență nu a fost modificat, fiind adoptat, așa cum a fost transmis de presedinte și așa cum prevede Constituția României;

Îi asiguram pe toți romanii că preocuparea noastră rămâne lupta minut cu minut, ora cu ora, zi cu zi împotriva acestei pandemii devastatoare și a efectelor ei;

Speram ca atunci când vom reuși sa depășim prin solidaritate aceasta grea încercare, toți romanii să înțeleagă că jocurile politice, cinice și murdare ale PSD nu pot fi tolerate și trebuie sancționate cu un vot masiv împotriva iresponsabililor care au lăsat stocuri ZERO de materiale sanitare și care au construit spitale regionale doar pe planșele lui Dragnea și Dancila!” sustin liberalii.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!