Actualitate

Bucureştiul este cel mai poluat oraş european

Poluare-Bucuresti-620x310Accra, Kingston şi Xi’an sunt cele mai poluate oraşe ale lumii. Capitalele Ghanei, Jamaicăi şi ale provinciei chineze Shaanxi sunt în topul aglomeraţiilor urbanistice unde smogul dens şi vizibilitatea care nu depăşeşte câteva sute de metri sunt la ordinea zilei.
În special urbea chineză, cu o populaţie de aproximativ 8,5 milioane de locuitori, reprezintă supremul exemplu negativ în materie de poluare, în China, în general, poluarea atingând cote mai mult decât îngrijorătoare. Se vorbeşte chiar de o calamitate naturală dacă industrializarea nu va fi înfrânată.
Din nefericire, nici capitala noastră nu este străină de acest clasament nefast. Bucureştiul este, în fapt, cel mai poluat oraş european, având un indice de poluare de 92,66, în condiţiile în care limita admisă este 50. Capitala României ocupă un disconfortant loc 16 în lume când vine vorba de poluare, principala sursă fiind traficul rutier. În Bucureşti, rulează aproximativ 3 milioane de autoturisme care produc noxe, respectiv resturi gazoase şi cancerigene pe care cetăţenii le inspiră zilnic. Asta în condiţiile în care infrastructura Bucureştiului poate găzdui maximum 400.000 de autoturisme. Nu în ultimul rând, dispariţia spaţiilor verzi a condus la această situaţie. Dacă în 1989, în Bucureşti existau 35 milioane metri pătraţi spaţii verzi, astăzi nu se mai regăsesc decât 10 milioane.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!