Actualitate Anunțuri Comunicate

Campania locală de promovare a toleranței, ne-discriminării și respectării drepturilor persoanelor seropozitive

Asociația Viață și Speranță 2003
Campania locală de promovare a toleranței, ne-discriminării și respectării drepturilor persoanelor seropozitive

Asociația Viață și Speranță 2003 desfășoară campania locală de informare, educare și conștientizare a drepturilor omului, nondiscriminare și tratament egal dedicată persoanelor seropozitive din județul Giurgiu.

Campania face parte din cadrul proiectului Empowerment și advocay pentru respectarea drepturilor şi combaterea discriminării persoanelor seropozitive. Proiectul este derulat de Asociația Viață și Speranță 2003 în parteneriat cu Federația UNOPA (Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Scopul proiectului este acela de a promova toleranța și respectarea drepturilor persoanelor seropozitive.

Studiile și analizele arată faptul că discriminarea față de persoanele seropozitive este larg răspândită în societatea românească și afectează integrarea socio-profesională a acestora. Numai în anul 2020, beneficiarii asociației raportează că s-au confruntat cu situații majore de discriminare și încălcare a drepturilor, în special în ceea ce privește piața muncii, accesul la servicii medicale (mai ales servicii stomatologice) și discriminare în comunitate.

Obiectivele campaniei sunt:

Timp de 4 luni, minim 2000 de persoane din populația generală din 12 comunități rurale vor fi informate și conștientizate cu privire la drepturile omului, nondiscriminare și tratament egal al persoanelor seropozitive.
10 tineri voluntari vor implementa campania locală de informare, educare și conștientizare a comunității, pe tematica drepturilor omului, nondiscriminare și tratament egal.
Timp de 1 lună se va derula pe pagina de facebook a asociației o campanie de informare, educare, conștientizare privind drepturile omului, nondiscriminare și tratament egal al persoanelor seropozitive.

MESAJ CAMPANIE: Hai să vorbim despre discriminare!

haisăvorbim; #despre discriminare;#stopdiscriminare; #toleranță; #respectareadrepturilor;#sero+; #injust

Despre organizator
Înființată în anul 2003, Asociația Viață și Speranță are ca principală misiune organizarea și susținerea de acțiuni concrete în sprijinul persoanelor care trăiesc cu HIV/SIDA din județul Giurgiu. Prin activități de advocacy și colaborarea cu autoritățile locale, organizația promovează și facilitează integrarea persoanelor seropozitive în societate, le apără drepturile și derulează campanii de awareness menite să diminueze discriminarea în rândul lor.

Despre Partener
UNOPA este singura federație neguvernamentală din România formată din organizații ale persoanelor afectate de HIV/SIDA (22 asociații membre), axată pe advocacy pentru promovarea și apărarea drepturilor persoanelor infectate și afectate de HIV/SIDA din România. Mai multe despre UNOPA aici: www.unopa.ro

Despre Programul Active Citizens Fund România
Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia).
Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!