Actualitate

Campanie de prevenire a cancerului de col uterin iniţiată de DSP Giurgiu

Perioada 23-29 ianuarie a fost denumită la nivel european Săptămâna Prevenirii Cancerului de Col Uterin, maladie cu o incidenţă extrem de crescută la nivel naţional şi local şi care, de câţiva ani, poate fi prevenită prin vaccinare.

Pentru a veni în sprijinul tinerelor fete predispuse să dezvolte această boală, Direcţia de Sănătate Publică a iniţiat o campanie de informare în şcolile şi liceele din Giurgiu. “În aceste zile, cu echipa de promovare a sănătăţii din cadrul Direcţiei şi reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean, Casei de Asigurări de Sănătate şi Inspectoratului Şcolar Judeţean am mers prin şcolile şi liceele giurgiuvene, unde am organizat şedinte de educaţie sanitară, am împărţit pliante şi broşuri informative şi le-am vorbit tinerilor despre aceste probleme de sănătate.”

Pentru prevenirea cancerului de col uterin provocat de Human Papiloma Virus, sau HPV cum este cunoscut, Ministerul Sănătăţii a iniţiat anul trecut o campanie gratuită de vaccinare, planificată să continue şi anul acesta. Din păcate, doar 1400 de tinere din Giurgiu s-au vaccinat împotriva acestui virus şi nu s-au înregistrat efecte secundare, după cum ne-a informat medicul Paul Marinescu.

Anul acesta, alte două campanii naţionale de prevenire a altor două forme frecvente de cancer vor fi lansate pentru populaţie.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!