Actualitate

Ordonanţa de Urgenţă privind reforma în sănătate = eficientizarea sistemului sanitar din România

Ordonanţa de Urgenţă privind reforma în sănătate = liberalizarea + eficientizarea sistemului sanitar din România

Ordonanţa de Urgenţă privind reforma în sănătate, aprobată de Guvernul Orban în ședința din 4 februarie, a fost publicată în Monitorul Oficial, miercuri, 12 februarie.


Potrivit OG menționate, pentru bolnavii incluși în programele naționale de sănătate, furnizorii publici și privați au obligația de a NU încasa sume suplimentare față de cele decontate potrivit actelor normative în vigoare. Astfel, pacienții NU vor plăti nimic dacă vor alege să se trateze într-un spital privat sau într-unul de stat.

În cazul îngrijirii pacienților aflați în stare critică, cheltuielile vor fi decontate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătăţii, dacă nu pot fi acoperite din sumele obţinute pe baza contractelor încheiate de către spitale private cu casele de asigurări de sănătate.
Referitor la programul de infarct miocardic acut, ordonanța va permite mai multor centre să-l opereze, reducând timpul din momentul stabilirii diagnosticului şi rezolvarea intervenţională. De exemplu, un pacient cu infarct miocardic acut din Craiova nu va mai trebui transportat la București pentru a fi preluat de un mare spital din Capitală, deja supraaglomerat, ci va putea fi rezolvat la centrul de cardiologie din Craiova.
De asemenea, Programul Național de Oncologie va fi modificat, în sensul conceperii unui subprogram, cel de chirurgie oncologică. Acesta face parte din strategia de combatere a cancerului în România și pune accent pe depistarea precoce a bolii.


OG privind reforma în sănătate înseamnă, pe scurt, liberalizarea  și eficientizarea sistemului sanitar din România – nici un pacient NU va scoate un ban din buzunar pentru dreptul său la tratament! În ciuda minciunilor „vândute” de PSD pentru a băga spaima în pacienți și a acoperi interesele baronilor din sănătate pe care îi protejează de ani de zile, țelul PNL este de a-i vedea pe români tratați cum se cuvine, indiferent că aleg să facă acest lucru într-un spital de stat sau într-unul privat.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!