Actualitate Educație Eveniment

Giurgiu/ Activitate de instruire anticorupție cu personalul structurilor de poliție judiciară ale Ministerului Afacerilor Interne din județul Giurgiu

La data de 22 mai 2018, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu s-a desfășurat o activitate de instruire anticorupție cu personalul din cadrul structurilor de poliție judiciară ale Ministerului Afacerilor Interne din județul Giurgiu.
La activitate a fost prezent procurorul șef al Secției de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, domnul Adrian Alexe, care, împreună cu reprezentanții Serviciului Județean Anticorupție Giurgiu, a prezentat aspecte de interes privind infracțiunile de corupție, precum și cazuistică relevantă instrumentată în comun de către cele două instituții.
Activitatea s-a derulat într-o manieră interactivă, în sensul că participanții au fost încurajați să expună puncte de vedere, insistându-se pe obligația de sesizare a faptelor de corupție, precum și consecințele nerespectării acesteia.
De asemenea, au fost prezentate bunele practici ale D.G.A. în prevenirea și combaterea corupției, cu referire la managementul riscurilor de corupție(concepție, cadru procedural, abordări practice).
Totodată, ofițerii D.G.A. i-au informat pe cei prezenți cu privire la modalitățile de sesizare în mod operativ a faptelor de corupție, respectiv Call center anticorupție 0800.806.806, sau la sediul Serviciului Județean Anticorupție Giurgiu din municipiul Giurgiu, str. Călugăreni nr. 26, județul Giurgiu.
La finalul activității, personalul participant a beneficiat de materiale de promovare ce conțin mesaje anticorupție, evenimentul încadrându-se în seria de activități consacrate Zilei Direcției Generale Anticorupție -30 Mai.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!