Actualitate

Campanii împotriva violenţei domestice

62b6ad2d-0bbe-468d-924c-e8b0fd15aa5dASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA în campaniile  “FĂRĂ VIOLENŢĂ!” şi “TRĂIM ÎNTR-UN STAT DE DREPT!”

La 25 noiembrie este Ziua Internaţională a Luptei împotriva violenţei domestice, ocazie cu care ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA a desfăşurat activităţi de tipul: prelegeri-informări despre agresivitate, violență și non-agresivitate, non-violență, administrarea de chestionare în domeniu, deplasări în diverse zone ale municipiului Giurgiu, îndeosebi în cele ale instituţiilor partenere, urmate de discuţii cu semenii, în vederea identificării celor maltratați, agresați, abuzați, a combaterii actelor de maltratare, agresare, abuzare, dar şi în vederea comunicării şi semnalării acestora la unele instituţii abilitate ale statului.7a8c2ebf-56c7-4e00-9f28-ad75e226b335

Recent, în luna noiembrie, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA a desfăşurat la Liceul Tehnologic “Ion Barbu”, Școala “Sfântul Gheorghe” și Școala “Mircea cel Bătrân” din Giurgiu activităţi în cadrul proiectului “FĂRĂ VIOLENŢĂ!”. Astfel, elevii mai multor clase au fost informați prin prelegeri susținute de conf. univ. dr. Mariana Iancu, preşedinta asociației, despre Ziua Internaţională a Luptei împotriva violenţei domestice și despre cauzele, manifestările, formele, modalitățile de prevenire și de combatere a unor acte de agresivitate, de violență, reguli elementare de politețe. De asemenea, elevii participanți au completat un chestionar despre tipurile de violență întâlnite, despre violențele ale căror victime au fost, despre posibilele violențe înfăptuite de ei, despre modul de prevenire și combatere a violenței domestice. În proiectul “FĂRĂ VIOLENŢĂ!” derulat, au fost identificați câțiva elevi violenţi, fiind desfăşurate discuţii individuale şi de grup cu aceştia, fiind consiliaţi şi canalizaţi spre activităţi contructive pentru viitorul lor, orientaţi şcolar-profesional.

cf6274dd-3c46-43d2-9b48-2ef2493200dfLa 20 noiembrie a fost Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului, zi în care în anul 1989, s-a  semnat de către reprezentanții a 194 de state membre ale Organizației Națiunilor Unite Convenția Internațională a Drepturilor Copiilor, convenție în care sunt stipulate o serie de drepturi ale copiilor, precum: dreptul la viață, dreptul la educație, dreptul la ajutor social și asistență socială, dreptul de exprimare liberă, de gândire, conștiință și religie, dreptul la cetățenie, libertatea de asociere și de reuniune pașnică, dreptul la securitate socială etc.

“TRĂIM ÎNTR-UN STAT DE DREPT!” este proiectul din Programul Strategic al ASOCIAȚIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA PENTRU ANUL 2015 dedicat drepturilor copiilor. “TRĂIM ÎNTR-UN STAT DE DREPT!”  SAU CEL PUŢIN AŞA AR TREBUI SĂ FIE. Să se respecte şi să se aplice legile, drepturile copiilor, inclusiv dreptul la viață, astfel încât să nu se mai întâmple drame ca cele ale copiilor şi tinerilor de la “Clubul Colectiv” din Bucureşti. În memoria acestor victime, militând pentru o societate corectă, fără corupţie, cu respectarea drepturilor copiilor şi a tuturor cetăţenilor, s-au desfăşurat manifetări şi în Giurgiu, la care au participat, luând atitudine preşedinta şi unii membri ai ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, solicitând  responsabilitatea instituţiilor statului.

De-a lungul anului 2015, asociaţia noastră a efectuat numeroase consilieri psihopedagogice ale copiilor defavorizaţi social prin conf. univ. dr. Mariana Iancu, care în noiembrie, a desfăşurat în cadrul parteneriatelor cu Liceul Tehnologic “Ion Barbu”, Școala “Sfântul Gheorghe” și Școala “Mircea cel Bătrân” din Giurgiu o serie de activități dedicate drepturilor copiilor. Astfel, mai multe clase de elevi din aceste instituții de învățământ au fost informate prin prelegeri despre drepturile internaționale ale copiilor și au parcurs, exersând dreptul la educație, activități de orientare școlar-profesională prin completarea unor instrumente psihopedagogice, precum testul de aptitudini profesionale și chestionarul de interese profesionale, acestea fiind administrate și urmate de discuții cu președinta ASOCIAȚIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din Giurgiu, conferențiar universitar doctor Mariana Iancu.

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, având caracter social, educațional și cultural-civilizator, va continua toate aceste tipuri de activități. Solicităm şi pe această cale semenilor giurgiuveni să ne aducă la cunoştinţă cazurile sociale relevante, pentru a face demersurile necesare la instituţiile statului locale şi/sau naţionale în vederea ajutării rezolvării lor. Vom identifica, în funcţie de necesităţi, soluţii de instituţionalizare, locuri de asigurare a cazării şi servirii hranei, de instruire şi educaţie.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Luptei împotriva violenţei domestice şi a Zilei Internaţionale a Drepturilor Copilului, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA face campanii de îndemnuri la prevenirea și combaterea tuturor actelor de violenţă, de îndemnuri la respectarea drepturilor copiilor, a statului de drept, la respectarea tuturor drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, de promovare a valorilor moral-civice.

 Preşedinte ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA

Conf. univ.dr. Mariana Iancu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!