Politic

Când interesul comunităţii este mai presus de interesul de partid

Situată în partea de nord a judeţului Giurgiu, zona administrativ-teritorială a comunei Ulmi cuprinde satele Poenari, Icoana, Ulmi, Ghionea, Trestieni, Vlăsceni, Olteni-Drăgăneasca, localităţi ce însumează circa 8.000 de locuitori. Consiliul Local Ulmi, întregit de 15 consilieri, câte 5 pentru fiecare dintre cele trei partide importante, PSD, PNL şi PDL, are deja încheiată o alianţă PNL-PSD, lucru evident benefic pentru comunitate prin proiectele supuse spre aprobare în Consiliu. Este, practic, un exemplu în care, cu ajutorul unei largi majorităţi, iniţiativele locale sunt puse mai repede în practică. 

Întrebat despre investiţiile realizate sau aflate în curs de realizare în această zonă, Marius Duca – consilier Local PNL, a menţionat: “Anul acesta s-a reuşit schimbarea pardoselii în Şcoala de la Poenari şi s-au modernizat clasele, acest lucru făcându-se chiar cu bani puţini, dar cu multă susţinere şi colaborare. Acest lucru s-a făcut însă cu multă greutate, din cauza celor de la PDL, dar cu ajutorul alianţei PNL-PSD din Consiliul Local am reuşit să punem în valoare Şcoala Poenari, aşa cum s-a întâmplat şi la Şcoala Trestieni, în urmă cu 2 ani.”

Întrebat despre stadiul în care se află modernizarea drumurilor din zonă,

Marius Duca a completat: „În ultimii 3 ani am reuşit să asfaltăm circa 20 km de drum comunal, lucrându-se chiar şi pe uliţe. Toate acestea s-au făcut cu ajutorul viceprimarului Petre Nicolae şi a Consiliului Judeţean Giurgiu, prin preşedintele acestuia, Dumitru Beianu, care s-au implicat şi ne-au susţinut permanent. Niciodată nu am considerat că dacă ne împiedicăm trebuie să rămânem pe loc. Noi am încercat să facem lucrările împreună cu consilierii PSD pentru ca lucrurile să iasă foarte bine.”

Pe lista de obiective apropiate consilierilor locali se regăseşte şi asfaltarea a 19 km de drum, finalizarea aducţiei de gaze naturale în zonă, realizarea iluminatului public, alimentarea cu apă şi construirea a încă două şcoli moderne, din care una cu clasele I-XII. Acest ultim obiectiv fiind iniţiat ca urmare a studiilor demografice locale, care arată ca populaţia şcolară din această zonă se află în creştere.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

1 comentariu

Shambuling 3 iunie 2015 at 2:54

Sanchi, cica sa se alinieze cu ceetlle tari, care si ele fac curat cam in perioada asta. Dar cum prostia asta de miscare e intr-un fel controlata de trustul Media Pro, da, are sens sa o fi plasat mai aproape de niste alegeri. Insa si in toamna sunt alegeri, doar ca astea par mai importante acum. Odata castigate astea, se poate fura mai usor la urmatoarele.

Răspunde

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!