Comentarii

Capitalistul Ghiţă vs. comunistul Iliescu

rus1

Deputatul PSD Sebastian Ghiţă s-a născut încercând a construi capitalismul, în timp ce preşedintele de onoare PSD Ion Iliescu s-a născut încercând a construi comunismul.

Într-o singură frază, aceasta este concluzia vag amară pe care a creionat-o vicepreşedintele PSD Ioan Rus într-un amplu interviu acordat Mediafax.

Rus a comentat criticile lui Iliescu la adresa lui Sebastian Ghiţă  susţinând că acestea sunt, până la urmă, fireşti. ”Între Iliescu şi Ghiţă, diferenţa de vârstă este de aproape o jumătate de secol. E foarte complicat, cei doi aparţin unor lumi complet diferite, altă expertiză personală, altă educaţie… Ghiţă s-a născut încercând să construiască capitalismul, Iliescu s-a născut încercând să construiască comunismul. Sunt absolut normale astfel de poziţii. Soluţia la problemă nu este a lui Ghiţă şi nici a lui Iliescu, este  undeva în linia mediană. Dezbaterea şi poziţiile publice nu trebuie să genereze războaie de îndată. Nu văd nici nici un fel de problemă în faptul că există în spaţiul public astfel de poziţii.”

Cât priveşte intenţia lui Sebastian Ghiţă de a construi un nou partid, Ioan Rus este de părere că, spre deosebire de Marian Vanghelie şi Mircea Geoană, acesta nu îşi propune să rupă PSD-ul în două, ci să construiască pur şi simplu o formaţiune politică nouă.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!