Cultură

Caramitru şi Mălăele au deschis Festivalul Teatrelor Dunărene

A fost o seară magnifică în care s-a râs cu poftă, s-a făcut apel la cele mai sensibile emoţii şi s-au redeschis sertare de mult închise. Horaţiu Mălăele şi Ion Caramitru şi-au luat în serios rolul de “magicieni ai sufletului uman”, transformând publicul prezent luni seară, la teatru, într-o oaste de învingători. Cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Teatrelor Dunărene a debutat luni după-amiază, într-o sală plină de giurgiuveni pregătiţi să “devoreze” fiecare secundă din prezenţa scenică a celor doi mari actori. Caramitru şi Mălăele au dovedit că sunt spirite vii şi colorate ce reuşesc să transmită viaţă şi culoare, salvându-i de cotidianul tern, plin de probleme, în care nu se mai strecoară decât sporadic zîmbetul şi rareori râsul molipsitor. De profesie “prestatori de servicii  artistice”, cei doi au demonstrat o dată-n plus că cea mai sănătoasă terapie rămâne râsul şi că pentru sentimente frumose nu există niciodată prea mult.

Spectacolul “Caramitru, Mălăele câte-n lună şi în stele” a reunit momente de poezie din cele mai diverse, de la Eminescu şi Barbu până la Păunescu sau Brumaru. După o oră şi jumătate de spectacol, cei doi artişti au primit aplauze calde din partea celor peste 500 de spectatori, dar şi premii oferite de către directorul festivalului, directorul Teatrului Tudor Vianu, Mircea M. Ionescu.

După spectacol, în frumoasa Cafenea a Artiştilor a avut loc lansarea volumului “Nu mor pescăruşii când vor porcii mistreţi”. Mircea M. Ionescu nu a ţinut o prelegere despre cartea sa, aşa cum ne aşteptam şi erau pregătiţi să auzim, ci a mutat centrul de greutate spre Caramitru care a mai rămas preţ de câteva momente la Giurgiu. Altfel spus, Mircea M. Ionescu nu a beneficiat de o lansare tradiţională ci de sute sau mii (depinde de tirajul) de lansări personalizate, pentru fiecare cititor în parte.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!