La zi

Carpaţii, punte de legătură între comunităţi

Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a declarat vineri, 10 mai, că munţii Carpaţi sunt o punte de legătură între comunităţi, ci nu o barieră în acest sens. Declaraţia a fost făcută în contextul iniţiativei polonezo-suedeze cu privire la parteneriatul estic care se încheie la Vilnius în acest an, ”şi care este important pentru noi, România având interese în Moldova, Georgia, Armenia şi Azerbaidjan, aşa cum Polonia îşi urmăreşte interesul în Ucraina şi Belarus. Pentru noi, românii, este foarte important ca acest proiect să funcţioneze. Este legat de Carpaţi. Or, munţii Carpaţi, pentru români, nu sunt un blocaj, nu sunt o barieră în dezvoltarea comunităţilor. Dimpotrivă, aceştia au reprezentat dintotdeauna o punte de legătură între comunităţi. Să nu uităm că avem foarte multe în comun ca tradiţie şi cultură cu Cehia, Polonia şi Ucraina.”

Declaraţia lui Zgonea a întregit conferinţa ”Munţii Carpaţi în inima Europei – folosirea instrumentelor de cooperare existente pentru asigurarea unei dezvoltări durabile a regiunii”, conferinţă organizată de Ambasada Republicii Polone la Bucureşti.

Ca fapt divers, preşedintele Camerei Deputaţilor a adăugat că sâmbătă, 11 mai, va începe transhumanţa a 300 de oi cu păstori proveniţi din patru ţări. Traseul va demara din comuna braşoveană Rodbav şi se va încheia peste câteva luni în Cehia, acesta fiind ”cel mai fericit mod de a relua legăturile între comunităţi.”

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!