La zi

Bacalaureatul, oglinda actualei guvernări

Specialişti sau nu, reprezentanţii scenei politice dar şi ai societăţii civile au tot căutat vinovaţii pentru dezastrul de la Bacalureat de anul acesta. Ei pot fi găsiţi uşor dacă privim spre cei care conduc astăzi destinele societăţii româneşti, susţine doctorul Iulian Stoenescu, membru al Biroului Politic Municipal al PNL, care arată, din acest punct de vedere, către vârful puterii actuale. „Este suficient să privim atât către atitudinea preşedintelui statului, dar şi spre membrii Guvernului, spre cei care deţin funcţii importante, cei mai mulţi dintre ei nişte sfertodocţi pe care nu i-ar fi băgat nimeni în seamă dacă nu ar fi deţinut aceste funcţii. Dacă ne gândim că astfel de oameni sunt plătiţi din bani publici, constatăm că am ajuns să finanţăm incompetenţa şi prostia”, a declarat Iulian Stoenescu.

Doctorul Stoenescu a admis faptul că elevii, părinţii şi profesorii au partea lor de vină pentru rezultatele slabe de la Bacalaureat. El nu este însă de acord cu atitudinea reprezentanţilor actualei guvernări, care pretind că nu sunt vinovaţi cu nimic.

La rândul său, profesorul Gheorghe Gâdea, şi el membru al Biroului Politic liberal la nivelul municipiului, a remarcat faptul că ministrul Educaţiei dă vina numai pe alţii pentru rezultatele de la Bacalureat. Gheorghe Gâdea a spus că ministrul Funeriu nu are dreptul moral să acuze elevii, profesorii sau părinţii pentru ceea ce s-a întâmplat la examen. „Este incredibil, îţi vine să te cruceşti când auzi astfel de aberaţii. Nu l-aş întreba pe ministrul Daniel Funeriu pe ce se bazează când face astfel de acuzaţii, ci cu ce drept moral le face, din moment ce ne-a demonstrat că el însuşi este cel puţin agramat. Dar ministrul Funeriu are, probabil, doar intenţia de a-i da dreptate lui Traian Băsescu, cel care a spus că şcoala românească scoate tâmpiţi. Desigur, tâmpiţi există peste tot, şi în Franţa, şi în SUA, oriunde, problema este ca ei să nu ajungă miniştri sau preşedinţi de state”, a declarat profesorul Gâdea.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!