Actualitate Comunicate La zi

Dan Motreanu: „Noile secții de oncologie și neurologie ale Spitalului Județean de Urgență Giurgiu vor fi construite cu finanțare din fonduri europene”

Noile secții de oncologie și neurologie ale Spitalului Județean de Urgență Giurgiu vor fi construite cu finanțare din fonduri europene. Proiectul este în valoare de 40.470.105 de euro.

Guvernul României a aprobat lista celor 27 de spitale sau secții care vor fi construite sau modernizate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

ℹ Realizarea acestor noi secții este prima etapă a construcției unui spital județean de urgență nou. Secțiile de oncologie și neurologie au fost considerate prioritare pentru că, din păcate, există foarte mulți pacienți care sunt afectați de boli care sunt tratate în cadrul acestor secții.

ℹ Fondurile europene urmează să fie folosite în beneficiul locuitorilor județului Giurgiu pentru servicii de calitate în domeniul sănătății.

ℹ Consiliul Județean Giurgiu, condus de PNL, a depus toate eforturile pentru pregătirea documentației necesare. De asemenea, Consiliul Județean Giurgiu și Primăria Giurgiu au luat măsurile necesare pentru asigurarea terenului pentru construirea complexului de sănătate.

ℹ Încă din 2019, când PNL era în opoziție, consilierii județeni ai PNL au obținut votarea unui amendament pentru a construi un centru oncologic utilat corespunzator, pentru ca bolnavii de cancer din judet sa nu mai fie nevoiti sa se deplaseze la Bucuresti pentru a putea beneficia de asemenea terapii.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!