Actualitate Comunicate La zi Politic Social

La altii se poate, la noi nu: când interesele politice primează, comunitatea are de suferit!

Consilierii municipali ai PSD au votat împotrivă, iar cei ai Pro România s-au abținut. Întrunit în ședință ordinară, Consiliul Local Giurgiu a respins proiectul privind înființarea Campusului pentru învățământ profesional-dual în județul Giurgiu. Nu au contat nici argumentele inițiatorilor, nici ale mediului de afaceri sau ale celui universitar, nici facptul că administrația județeană își asumă cofinanțarea. Nu a contat nici munca echipei care a lucrat la acest proiect chiar la solicitările responsabililor locali, resursele consumate de toți partenerii din proiect, fiindcă mai bine de un an s-a lucrat pentru pregătirea acestui proiect, în parteneriat cu angajații din administrație.

În plus, județul Giurgiu ar avea de câștigat odată cu implementarea proiectului finanțat prin PNRR și nu doar Giurgiu, ci și ceilalți actori implicați. Ne plângem că nu avem investiții,  ne plângem că nu avem locuri de muncă și că nu  avem forță de muncă pregătită, că suntem pe ultimele locuri de ani buni la Evaluare si Bacalaureat,  însă când vine vorba de educație și să punem umărul la dezvoltarea județului  ne opunem… fiindcă nu putem accepta că alții au venit cu propunerea! Motive se găsesc, fix ca în povestea cu…drobul de sare! Dacă…. Dar dacă înființarea Campusului pentru învățământ profesional poate fi șansa la o educație de calitate!

“O decizie eminamente politică, dezastruoasă pentru tinerii din județul Giurgiu“

Președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, critică votul politic acordat acestui proiect, subliniind, pe bună dreptate că asistăm la “O decizie eminamente politică, dezastruoasă pentru tinerii din județul Giurgiu, generată de votul consilierilor PSD si PRO România.

Până la sedimentarea impresiilor, consilierii PNL vor solicita o nouă ședință, pentru că proiectele importante trebuie susținute până în ultima clipă!

În același timp, consider oportun să adresez scuze rectorului Universității Politehnice, dl. Mihnea Costoiu, pentru că efortul echipei dumnealor de a contribui la promovarea unui proiect de maximă importanță pentru viitorul copiilor din județul Giurgiu a fost aruncat în derizoriu de câțiva oportuniști, experți în demagogie și egoism, care vor ca județul să rămână sărac și subdezvoltat”.

“Este de noaptea minții să dai cu piciorul posibilității de accesare a fondurilor europene “

O reacție dură a avut și Gabriela Maria Horga, deputat de Giurgiu: “Consilierii PSD din Consiliul Local Giurgiu au respins proiectul referitor la constituirea consorțiului pentru învățământul dual. În mod scandalos, au blocat un proiect necesar pentru viitorul copiilor și tinerilor din Giurgiu care au nevoie să învețe o meserie.

Sub conducerea lui Marian Mina, PSD Giurgiu a rămas aceeași organizație nocivă ca în vremurile când filiala județeană era condusă de nașul său, Niculae Bădălău. Deviza lor a fost mereu aceeași: nimic pentru giurgiuveni, totul pentru interesele lor și ale găștii PSD. Este culmea ipocriziei să te lauzi mereu că ești din Giurgiu și să nu îți fie rușine obrazului să îți bați joc de fiecare dată de viitorul giurgiuvenilor.

Este de noaptea minții să dai cu piciorul posibilității de accesare a fondurilor europene și să invoci “impactul bugetar” în condițiile în care președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, a anunțat că instituția pe care o conduce își asumă confinanțarea.

Nu au fost ascultate nici măcar argumentele aduse de Gabriel Petrea, culmea tot din PSD, și director general adjunct al Universității Politehnice din București, instituție de învățământ care face parte din acest parteneriat și nici ale celorlalte județe partenere în proiect, conduse tot de PSD.

Reprezentanții Politehnicii Bucuresti au argumentat că județul Giurgiu poate deveni un pol de dezvoltare regională pentru meseriile viitorului. Construcția campusului urma să fie finanțată din PNRR, după care cheltuielile urmează să fie preluate de Ministerul Educației.

Este inacceptabil să ignori munca profesorilor de la Universitatea Politehnică din București, care au lucrat la acest proiect chiar la solicitările noastre, resursele consumate de toți partenerii din proiect, de Politehnica, mai bine de un an s-a lucrat pentru pregătirea acestui dosar, în parteneriat cu angajații din administrația locală.

Acești consilieri locali ar fi trebuit doar să voteze un proiect prin care #Giurgiu devenea centru regional de educație duală pentru trei județe și nici măcar asta nu au vrut să facă. Ei reprezintă un partid care nu a făcut nici cel mai mic efort pentru educația din acest județ.

Un astfel de consorțiu poate beneficia de finanțare din bani europeni pentru construirea a câte unui campus profesional integrat, liceal și universitar.

Campusul dual era planificat să fie înființat în municipiul Giurgiu, proiectul fiind în valoare de 23 de milioane de euro.

Consiliile locale sau județene care s-au alăturat demersului au adoptat deja hotărâri adoptate în favoarea demersului. Consiliul Județean Călărași, Consiliul Local Călărași, Consiliul Local Zimnicea au votat deja în unanimitate pentru acest parteneriat. Toți au înțeles, inclusiv reprezentanții PSD din aceste consilii, cât de important ar fi un astfel de proiect pentru comunitățile lor! Doar la PSD Giurgiu nu se înțelege acest lucru!

Județul Giurgiu are nevoie de investiții pentru a se dezvolta. Ori de câte ori discutăm cu potențiali investitori în județul Giurgiu, aceștia au ezitări și reclamă tocmai lipsa unor oameni care să fie calificați în meserii solicitate pe piața muncii.

Mina și PSD Giurgiu “s-au mobilizat” azi pentru ratarea unui proiect pentru viitorul copiilor din Giurgiu, pentru copiii care au nevoie de o meserie! Dar Mina nu va reuși să mai țină acest județ izolat și sufocat de interesele lor, cum a mai facut-o împreună cu Bădălau!

Partidul Naţional Liberal nu renunță la acest proiect în Giurgiu pentru că educația copiilor este esențială! “

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!