Social

Săptămâna de lucru de 32 de ore

parents_59499300Manuela Schwesig, noul ministru al Familiei din guvernul de coaliţie german condus de Angela Merkel, a propus ca timpul de muncă al părinţilor de copii mici să fie redus la cel mult 32 de ore pe săptămână.
”Norma întreagă pentru părinţi este necesar să fie redefinită. O normă întreagă pentru părinţii cu copii mici nu ar trebui să fie de 40 de ore, ci, de exemplu, de 32 de ore. Este nevoie, astfel, de o compatibilizare a muncii cu familia pentru cei doi părinţi. Asta în contextul în care, în Germania, multe femei fie nu au copii şi nu îşi întrerup activitatea, fie renunţă să mai muncească imediat ce devin mame.”, a precizat Schwesig.
În opinia acesteia, economia germană ar trebui să devină mai flexibilă şi să ofere şanse mai bune de carieră şi părinţilor. ”Este necesar să promovăm o cultură în care cei care decid să petreacă mai mult timp cu familia, cu copiii, nu provoacă zâmbete sau priviri piezişe la locul de muncă.”, a conchis Manuela Schwesig, ministrul Familiei din Germania.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!