Cultură

Mein Kampf, în topul vânzărilor digitale

mein-kampf-ebookEdiţiile digitale ale volumului Mein Kampf au devenit în ultima perioadă un veritabil hit, popularitatea manifestului lui Adolf Hitler fiind, surprinzător, într-o creştere evidentă în prezent.
Astfel, mai mult de o duzină de versiuni gratuite în limba engleză au fost dercărcate de peste 100.000 de ori de pe site-ul bibliotecii digitale Internet Archive, în timp ce destule versiuni digitale cu plată au fost derscărcate de pe site-ul Glenn Beck, dar şi de pe iTunes.
De asemenea, o versiune digitală a cărţii lui Hitler, cu preţul de 99 de cenţi, se află pe primul loc în topul celor mai vândute eBook-uri de pe site-ul Amazon.com, din secţiunea Propagandă şi Psihologie politică.
Mein Kampf (Lupta mea) a fost scrisă de Adolf Hitler în 1924, în timp ce se afla în închisoare după o tentativă de puci. Cartea nu este interzisă în Germania, însă autorităţile din landul Bavaria, care deţin drepturile acesteia, veghează cu stricteţe ca volumul să nu fie reeditat, pentru a evita eventuala exploatare de către grupările neonaziste. Mein Kampf este autorizată şi în Statele Unite şi Marea Britanie, în numele libertăţii de exprimare.
Numeroşi filozofi, sociologi, jurişti şi istorici din întreaga lume au solicitat aplicarea unui marcaj cu caracter universal şi lămuritor, la fel ca pentru ţigarete şi alcool, marcaj care să însoţească difuzarea volumului.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!