Cultură

TEATRU: Continuă stagiunea, la Giurgiu, dar jucăm şi în marile oraşe

director-TeatruÎn conferinţă de presă, luni, 20 ianuarie, directorul Teatrului „Tudor Vianu”, Mircea M. Ionescu, a vorbit, în primul rând, despre activitatea instituţiei din următoarea perioadă, dar a venit şi cu veşti despre continuarea Stagiunii 2013-2014.
Marţi, 21 ianuarie, Teatrul „Tudor Vianu” va prezinta la Brăneşti ultima premieră a acestei stagiuni, „Loser”, scrisă şi regizată de dramaturgul Mircea Radu Iacoban.
„Mai apoi, la invitaţia lui Mircea Radu Iacoban, vom juca 2 spectacole la Iaşi, pe 24 ianuarie, de Ziua Unirii, şi pe 25 ianuarie, totul fiind plătit de organizatori. Este o onoare să jucăm la Iaşi. De când am venit la Giurgiu, am tot gândit că o să ajung odată la Iaşi şi uite că ajungem”, a spus Mircea M.Ionescu.
Directorul Teatrului „Tudor Vianu” a specificat că nu vor juca pe scena Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri”, ci într-o sală ultramodernă situată lângă Palatul Culturii.
De asemenea, tot pe 24 ianuarie, la Bucureşti, va avea loc prima lectură pentru o altă piesă din cadrul Studioului Experimental. Este vorba despre „Secretul atomic” de Lucia Verona, în 2 personaje. Vă fac o mărturisire. Piesa avea ca personaje doi bărbaţi, un preşedinte de ţară care îşi termină mandatul şi cel care a fost ales. Eu, neavând bărbaţi şi nici banii să aduc 2 bărbaţi puternici pentru asemenea piesă, am vorbit cu autoarea şi i-am spus că, în opinia mea, şi am spus-o sincer, dacă face din preşedintele 2-femeie, dă mai bine. De ce am zis femeie? Pentru că o avem pe Violeta noastră(Violeta Teaşcă, n.r.) care se pliază la fix”, a subliniat Mircea M. Ionescu.
În rolul preşedintelui 1 va fi Pavel Bârsan, un actor despre care Ionescu a spus că este „unul dintre cei mai dotaţi actori tineri, cu o forţă a improvizaţiei uluitoare”.
Managerul teatrului giurgiuvean a reamintit şi despre încercările de a pune în scenă „America” după Kafka, în parteneriat cu Teatrul „Pygmalion” din Viena. Încercările se lovesc însă de refuzul lui Bebe Cotimanis de a juca în această piesă. Mircea M. Ionescu a precizat că dacă vor eşua discuţiile, va apela la directorul Festivalului „Shakespeare”, Emil Boroghină.
Stagiunea de primăvară, la Giurgiu, vine şi cu o piesă pentru copii. Este vorba despre „Păcală şi Tândală” ce va fi jucată la noi după 15 martie, un spectacol în regia lui Radu Ghilaş de la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi.
Pe de altă parte, a mai anunţat Mircea M. Ionescu, pe 5 februarie, la Teatrul Tineretului de la Palatul Copiilor din Capitală, va fi jucată „Nu mor pescăruşii când vor porcii mistreţi”, piesă care a fost cerută şi la Constanţa.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!