Actualitate Cultură Economic Educație Important La zi Pixu' corect Politic Social Sport

Dumitru Beianu își propune proiecte ambitioase pentru urmatorul mandat: PROGRAME SOCIALE

Dumitru Beianu își propune proiecte ambitioase pentru urmatorul mandat: fie că vorbim despre mult-așteptatele rețele de gaze naturale în mediul rural, reabilitarea integrală a Spitalului Județean de Urgență sau cadastrul general al județului, vorbim despre proiecte vitale în domeniile care afectează profund viața de zi cu zi și, deopotrivă, oferă speranța unui viitor prosper pentru toți giurgiuvenii!

In articolul de faţă, vom vorbi despre PROGRAME SOCIALE:

În toate cercetările sociologice ale ultimilor ani, tema locuinţelor pentru tineri şi familii fără posibilităţi este considerată prioritară de majoritatea respondenţilor. În condiţiile unei evidente lipse de viziune privind acest subiect, din partea actualului primar, zone pretabile pentru construcţia de locuinţe sunt private de utilităţile publice (apă, canal, energie electrică şi termică) indispensabile unui nivel de trai decent.

Locuințe sociale

Dacă apelăm la fondurile europene, în continuarea Axei Prioritare 9 – Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban, se va putea finanţa construirea de locuinţe sociale. În lipsa existenţei unui program aplicat, Consiliul Judeţean va constitui o asociaţie care să colecteze, în mod transparent, bani şi materiale de construcţie destinate exclusiv construcţiei de case de locuit. În perspectiva realizării cadastrului general, Consiliul Judeţean suportă finanţarea serviciilor de proiectare, dirigenţie și realizare a fundaţiei, tâmplăriei şi instalaţiei electrice, Consiliul Local asigură terenul, situat în intravilan, mâna de lucru fiind asigurată de beneficiarii locuinţelor.

Locuințe pentru tineri

Soluţia la îndemână pentru a face faţă numărului imens de solicitări pentru locuinţe destinate tinerilor este reprezentată de mansardarea blocurilor. Municipiul Giurgiu, dar şi oraşele Bolintin Vale şi Mihăileşti, comune precum Bolintin Deal, Clejani, Putineiu, Călugăreni etc. au construcţii multietajate care, în baza unui parteneriat public-privat, pot beneficia de lucrări de mansardare a teraselor, ca modalitate rapidă, ieftină şi eficientă de construire a unor locuinţe destinate, în principal, tinerelor familii din judeţul Giurgiu. Concret, o asociaţie de dezvoltare intercomunitară constituită din Consiliul Județean Giurgiu, oraşele şi comunele ce deţin asemenea construcţii, pune la dispoziţie, în mod etapizat, sumele necesare pentru achiziţionarea materialelor aferente construirii unui număr de locuinţe, la mansarde ale blocurilor existente. În responsabilitatea autorităţilor publice rămân elaborarea documentaţiilor (expertize tehnice, audit energetic, proiecte tehnice şi detalii de execuţie), dirigenţia asigurată pe perioada excutării lucrărilor dar şi negocierea lucrărilor executate în scopul obţinerii acceptului tuturor proprietarilor şi transferului dreptului de proprietate a teraselor.

Prevenirea abandonului școlar

Importanţa educaţiei, coroborată cu rezultatele obţinute de judeţul Giurgiu la bacalaureat, obligă Consiliul Județean Giurgiu să intre în domeniul educaţiei inclusiv cu servicii specializate, din cadrul DGASPC, care să identifice şi să rezolve cazurile de abandon şcolar.

Economia socială

Beneficiind de finanţare consistentă din fonduri europene, economia socială reprezintă un concept modern de realizare a unor capacităţi de producţie destinate comunităţilor vulnerabile din municipiu şi celelalte oraşe şi comune, sumele fiind destinate atât realizării investiţiei în sine, cât şi formării profesionale a viitorilor angajaţi. Indiferent că vorbim de producţie (producţie şi procesare legume şi fructe, panificaţie, produse din carne, dar şi alte categorii de produse nealimentare) ori servicii (reparaţii auto, organizare evenimente etc.), economia socială permite crearea a zeci şi sute de locuri de muncă destinate persoanelor dispuse să se iniţieze și să se specializeze în meseriile care asigură o activitate economică eficientă.

Sprijin pentru amenajarea de solarii

Dat fiind succesul Programului „Tomata” şi preocuparea guvernului pentru extinderea la alte categorii de legume, Consiliul Judeţean va încuraja construcţia de solarii, în limita unor suprafeţe stabilite ca şi condiţii de finanţare, punând la dispoziţie material lemnos necesar, folie, sistem de picurare etc. pentru tinerele familii, cu domiciliul în mediul rural.

Ajutoare de urgență

Asigurate atât de Consiliul Judeţean cât şi de Consiliul Municipal, ajutoarele destinate persoanelor care solicită sprijin pentru tratamente medicale sau pentru alte situaţii speciale vor fi inventariate, prioritizate şi onorate prin hotărâri de consiliu, în baza unor reguli obiective şi transparente stabilite la începutul fiecărui an, odată cu sumele alocate prin bugetul instituţiei.

Votează Dumitru Beianu – Președinte Consiliul Județean Giurgiu

*Comandat de PNL Giurgiu, CUI mandatar financiar 21200012

https://recladim-giurgiu.webflow.io/programe-sociale

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!