Actualitate

De acum încolo, Dunărea nu va mai reprezenta un obstacol în intervenţiile salvatorilor de la Situaţii de Urgenţă din Giurgiu şi Ruse

Data de 19 martie marchează începutul intervenţiilor comune româno-bulgare în situaţii de urgenţă. Astfel, începând cu această dată, în cazul unor inundaţii ori al altor situaţii speciale, pompierii bulgari vor putea interveni la Giurgiu, iar colegii lor români vor face acelaşi lucru în oraşul vecin, dacă vor fi solicitaţi.

Prezenţa la Giugiu a şefilor instituţilor ce gestionează situaţii de urgenţă în România şi Bulgaria a prilejuit şi semnarea unui plan comun de intervenţie, în care sunt nominalizate o serie de proceduri comune de lucru privind monitorizarea şi intervenţia în situaţii de urgenţă de-o parte şi de cealaltă a Dunării.

Documentele semnate la Giurgiu se vor concretiza, în perioada următoare, prin planuri proprii de acţiune comună ale unităţilor de situaţii de urgenţă din Giurgiu şi Ruse.

De remarcat că este primul plan de acest gen încheiat pe graniţa româno-bulgară, iar semnarea acestor documente a fost urmată de un moment festiv, în care directorul Directoratului General de Pompieri şi Protecţie Civilă din Bulgaria a înmânat omologului să român o plachetă specială.

Cu aceeaşi ocazie, şi prefectul judeţului a primit, prin intermediul oaspetelui bulgar, o altă plachetă, trimisă, însă, de ministrul bulgar de interne, tot o femeie.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!