Actualitate Social

Testare gratuită privind riscul de osteoporoză, la Giurgiu

osteoporoza-1320742138105 femei din Giurgiu au beneficiat gratuit de o testare privind riscul osteoporozei, în cadrul unei campanii derulate de Inner Wheel Club Giurgiu, sub deviza anului 2013 – 2014 a International Inner Wheel, respectiv „We, for women!”
Acţiunea s-a desfăşurat vineri, 15 noiembrie, fiind vorba aşadar despre o campanie de screening a persoanelor cu risc pentru osteoporoza – prin efectuarea ultrasonometriei osoase.
„Acţiunea a urmărit să vină în sprijinul femeilor în vederea evaluării riscului relativ de fracturi osoase, oferind gratuit efectuarea testului pentru 105 femei din Giurgiu. Beneficiarele au avut vârsta între 40 si 74 de ani, identificându-se un număr de 7 persoane cu osteoporoză si peste 50 de persoane cu osteopenie.  Evaluarea rezultatelor testului, stabilirea diagnosticului şi a schemei de tratament aparţin în totalitate medicului specialist la care se vor prezenta persoanele respective”, se arată într-un comunicat de presă al Inner Wheel Giurgiu.
Clubul femeilor giurgiuvene, şi prin această activitate, a urmărit să fie parte din viaţa comunităţii noastre, mai spun reprezantantele clubului.
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!