La zi

Christine Lagarde, acuzată de corupţie

În anul 2008, aşadar în momentul când criza s-a insinuat în vieţile tuturor, afectându-le fără echivoc, cota de depresie pe mapamond a evoluat progresiv. În tot acest răstimp, însă, au existat câteva constante ce ne-au menţinut speranţa intactă. Speranţa că recesiunea va dispărea cumva, cât mai curând, iar vieţile noastre vor reintra pe un făgaş cvasi decent.

Una dintre aceste constante s-a intitulat Christine Lagarde, ministrul finanţelor în Franţa parcă de o eternitate, respectiv şeful Fondului Monetar Internaţional.

Ei bine, zilele acestea, poliţiştii francezi efectuează percheziţii în casa directorului FMI, în căutarea de probe care să dovedească plata unor susţinători ai fostului preşedinte Sarkozy. Christine Lagarde este bănuită că a furnizat un milion de dolari unui susţinător al fostului preşedinte Sarkozy, bani a căror provenienţă nu ar putea fi dovedită. Pe lângă acest milion de dolari ”abstract”, Lagarde este acuzată de complicitate la fals şi deturnare de fonduri publice.

De asemenea, Procuratura investighează şi o fraudă din timpul în care Lagarde era ministru de finanţe la Paris, perioadă în care a aprobat acordarea unui fond de 285 milioane euro afaceristului Bernard Tapie.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!