La zi

Semnarea tratatului fiscal din zona euro, o decizie pripită

E mai bine să măsori de mai multe ori şi să tai o dată, a spus vineri, 17 februarie, vicepreşedinte PNL Giurgiu, Constantin Stoenescu, profesorul universitar făcând referire la semnarea tratatului fiscal din zona euro de către România.

Liberalul a atras atenţia că alte state sunt încă în cumpănă când vine vorba de acest subiect. Coaliţia de la guvernare a semnat în grabă tratatul fiscal din zona euro şi în acest fel, executivul României a delegat guvernarea altora decât propriului Guvern, a mai spus Stoenescu.

Referitor la acest subiect de actualitate, semnarea de către România, alături de alte 24 de state europene, a unui tratat bugetar prin care se consfinţeşte o disciplină fiscală mai strictă în blocul comunitar, Stoenescu a criticat rapiditatea cu care s-a luat această decizie, aceasta şi în condiţiile în care state importante l-au refuzat sau au cerut un timp de răspuns mai generos. Un exemplu în acest sens poate fi Cehia, percepută, e adevărat, drept o ţară eurosceptică, care a mai cerut timp de gândire pentru a lua o decizie.


Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!