La zi

Sprijine financiare de peste 200.000 de lei

17 proiecte de hotărâre au fost aprobate în şedinţa extraordinară de marţi, 22 martie. Consilierii judeţeni au dat dovadă de solidaritate, aprobând în unanimitate proiectele de hotărâre care vizează sprijinirea mai multor instituţii de cultură, a unor şcoli şi a unor cluburi sportive. De asemenea, vor fi ajutate financiar şi Seminarul Teologic, Episcopia Giurgiu, Clubul Pensionarilor şi Sindicatul Pensionarilor.

„Suntem cumva la nivelul a ceea ce ne-am propus în ceea ce priveşte alocarea de fonduri la acest capitol. Dacă vom avea ocazia să mai primim bani din diferite surse, pe parcursul anului, de la bugetul de stat, din vânzări sau închirieri de terenuri sau clădiri, sigur că acesta este capitolul bugetar la care categoric vom suplimenta sumele. Prioritatea noastră rămâne în continuare aceea de a încerca să refuzăm cât mai puţine solicitări de sprijine financiare”, a spus în plen preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu.

Astfel, s-a stabilit în şedinţa de marţi că 1.500 de lei vor fi acordaţi Şcolii numărul 8 „Academician Marin Voiculescu”, respectiv elevilor ce vor participa la un concurs naţional de matematică; 3.000 de lei vor ajunge la Asociaţia Democratică a Romilor, iar cu 4.000 de lei va fi sprijinit financiar Grupul Şcolar Miron Nicolescu.

De asemenea, 30.000 de lei vor ajunge la Seminarul Teologic pentru amenajarea unui spaţiu destinat cazării sportivilor care vor veni la Giurgiu cu ocazia unor competiţii organizate aici. Consilierii judeţeni au fost de acord şi cu oferirea a 10.000 de lei Clubului Sportiv „Constelaţia Giurgiu”.

4.950 de lei va primi o fetiţă, beneficiar al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Giurgiu, care studiază la Dinu Lipatti. Va primi 5.000 de lei şi Asociaţia Copiilor cu Handicap Fizic Giurgiu, iar 100.000 de lei vor merge către Episcopia Giurgiu, sprijin necesar pentru plata utilităţilor lăcaşurilor de cult din judeţ.

Clubul Pensionarilor Giurgiu şi Sindicatul Pensionarilor vor primi câte 7.500 de lei, iar Clubul Sportiv Aquila Giurgiu – 10.000 de lei.

În plus, un sprijin financiar în valoare de 3.000 de lei va fi acordat şi Şcolii Generale numărul 4 „ Mihai Eminescu” din municipiul Giurgiu, iar 10.000 de lei vor fi alocaţi pentru cadourile de Paşte ce vor fi oferite beneficiarilor de asistenţă socială din judeţ. Vor fi sprijiniţi financiar şi Liceul de Muzică Victor Karpis, dar şi Casa Corpului Didactic.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!