Actualitate

Continuă investiţiile în spitalele din judeţ

Deşi Ministerul Sănătăţii vrea în continuarea comasarea spitalelor din Singureni şi Vadu Lat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, ceea ce practic va însemna ca, peste câţiva ani, clădirile respective să aibă o altă destinaţie, autorităţile giurgiuvene nu renunţă la investiţii în cele două unităţi medicale, lucrări de care acestea au mare nevoie în prezent.

În şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean de marţi, 22 martie, au fost aprobate câteva proiecte privind investiţii la Spitalul de Neuropsihiatrie Vadu Lat şi la Spitalul de Boli Infecţioase Singureni.

Astfel, în ceea ce priveşte unitatea din Vadu Lat, a trecut un proiect privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice pentru eficientizarea consumului de energie termică. Valoarea totală a investiţiei se ridică la aproape 240.000 de euro şi lucrările prevăd montarea de panouri solare pentru obţinerea apei calde menajere, pe o suprafaţă de 107 metri pătraţi, cu o putere electrică de 720 W.

Acelaşi tip de investiţie ar putea fi realizată şi la Spitalul de la Singureni, proiectul în acest sens având o valoare de aproape 90.000 de euro. Ar putea fi montate panouri solare pe o suprafaţă de 40 de metri pătraţi, puterea electrică a panourilor respective fiind tot de 720 W. Tot la Singureni se doreşte repararea acoperişului pavilionului central, suma necesară ridicându-se la peste 470.000 de lei.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!