La zi

Descinderi şi percheziţii la Primăria Izvoarele! Primarul Alin Stanciu, condus la sediul central DNA!

masc
Primarul comunei Izvoarele – Giurgiu, Alin Stanciu, a fost adus joi la DNA, după percheziţia făcută la locuinţa acestuia, în dosarul în care este suspectat de trafic de influenţă, pentru că ar fi cerut 200.000 de euro ca să intervină la reprezenţi ANAF, în cazul unui control la Avicola Crevedia.
Mediafax.ro relatează: ” Anterior, surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) fac percheziţii într-un dosar în care primarul comunei Izvoarele, judeţul Giurgiu, Alin Stanciu (PNL), este urmărit penal pentru trafic de influenţă în favoarea societăţii Avicola Crevedia, faptă care ar fi fost săvârşită în vara anului 2013.
În acelaşi dosar este urmărit penal şi Emile Kharrat, cenzorul societăţii Avicola Crevedia, pentru complicitate la cumpărare de influenţă, au precizat sursele citate.
Direcţia Naţională Anticorupţie arată, într-un comunicat de presă, că procurorii fac trei percheziţii în judeţul Giurgiu, dintre care una este la sediul unei instituţii publice.
„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de săvârşire, în perioada 2013 – 2014, a unor infracţiuni de corupţie, de către funcţionari publici, cu funcţii de conducere în plan local”, a precizat DNA.
Procurorii sunt sprijiniţi în această cauză de Serviciul Român de Informaţii şi de Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.
Potrivit surselor judiciare, în perioada 2012-2013, ANAF a făcut un control la SC Avicola Crevedia SA, în urma căruia s-a stabilit că firma are obligaţii fiscale de aproape 100 de milioane de lei, reprezentând TVA suplimentară, dobânzi sau majorări de întârziere şi penalităţi.
În vara anului 2013, Rami Ghaziri şi Emile Kharrat, asociat şi, respectiv, cenzor la SC Avicola Crevedia SA, ar fi trimis o persoană la Giurgiu pentru a se întâlni cu un fost angajat al Gărzii Financiare Giurgiu, prieten al lui Kharrat. Acesta trebuia să o prezinte unei persoane „influente”, care să intervină la reprezentanţi ANAF pentru a schimba rezultatele controlului.

Persoana trimisă de cei doi, ajutată de un om de afaceri, s-ar fi întâlnit la Giurgiu cu primarul comunei Izvoarele, Alin Stanciu, în locuinţa acestuia, edilul fiind cunoscut în zonă ca influent membru al PNL şi având „relaţii şi influenţă” pe lângă ministrul liberal al finanţelor publice din vremea respectivă, Daniel Chiţoiu.
La o a doua întâlnire, care a avut loc tot în locuinţa primarului, Alin Stanciu i-ar fi cerut persoanei trimise de reprezentanţii firmei Avicola Crevedia 200.000 de euro, din care 50.000 de euro trebuiau plătiţi în aceiaşi zi, pentru a rezolva problema. Primarul ar fi promis că va interveni la Direcţia Generală Mari Contribuabili din ANAF, pentru ca persoane cu putere de decizie din cadrul acesteia să dispună un nou control la Avicola Crevedia, ale cărui concluzii să fie favorabile firmei.
În aceeaşi zi, primarul Alin Stanciu ar fi primit, în prezenţa omului de afaceri intermediar, 50.000 de euro care ar fi fost trimişi de Rami Ghaziri şi Emile Kharrat, prin intermediul persoanei cu care acesta discutase anterior, şi care are calitatea de denunţătoare în cauză.
Alin Stanciu Bănică a fost şeful echipei de campanie al lui Daniel Chiţoiu, la alegerile parlamentare din decembrie 2012, unde acesta a fost ales deputat în Colegiul nr. 4 Giurgiu.”
 
Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!