Pixu' corect

“Exemplu” de moralitate politică: după “episodul” DNA, liderul PLR Giurgiu, Toma Petcu, “se leapădă” de primarul Alin Bănică Stanciu!

petcu semnaturi

O zi! De fapt, nici măcar 24 de ore! Atât a trecut de când primarul comunei Izvoarele, Alin Bănică Stanciu, era prezent la TOATĂ vizita pe care liderul PLR, Călin Popescu Tăriceanu, o făcea la Giurgiu şi până când acelaşi primar era încătuşat şi dus la sediul DNA din Capitală.

Despre acuzaţiile ce i se aduc, nu vom comenta, existând instituţii ale statului care îşi vor face, cu siguranţă, datoria în acest caz.

Ce este, însă, de remarcat şi, totodată, de blamat, este atitudinea incalificabilă pe care a adoptat-o liderul PLR, Giurgiu, Toma Petcu, de cum a aflat de “beleaua” în care a intrat primarul de Izvoarele. Uitând, instantaneu, că, încă de când a plecat din PNL şi a început demersurile de înfiinţare a PLR la Giurgiu, s-a bazat pe Alin Stanciu, pe care, în repetate rânduri, îl lăuda ca fiind unul din cei mai serioşi şi de încredere primari din judeţul Giurgiu, Toma Petcu iese la rampă cu o declaraţie ce-i demonstrează (pe deplin) “calităţile”. Nu pe cele de politician, ci de OM, căci, până la urmă, şi politicienii sunt (sau, cel puţin, ar trebui) să fie, înainte de toate, OAMENI!

Ei bine, aşa cum spuneam la început, se pare că Toma Petcu a fost lovit “instant” de amnezie, uitând total de prezenţă lui Alin Stanciu la acţiunile de joi, astfel că acum declară, senin, că “nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase”.

Mai exact, Petcu susţine acum, sus şi tare, că primarul Comunei Izvoarele, Alin Bănică, nu este membru al Partidului Liberal Reformator (PLR). La Primăria comunei Izvoarele nu a fost înregistrată opțiunea, conform Ordonanței 55/2014, prin care acesta să se fi înscris în PLR, primarul Alin Bănică având aceeași  opțiune politică din anul 2012. Toate acestea pot fi verificate la sediul Primăriei  comunei Izvoarele (declaraţie preluată de pe siteul giurgiuveanul.ro).

alin semnaturi

Este aproape incredibil cât de jos se pot coborî unii „politicieni”, dar, din păcate, este adevărat! Să-i mai amintim domnului Petcu că, la Congresul de înfiinţare a PLR, ca şi în toate acţiunile de strângere de semnături pentru acelaşi partid, poza  mândru alături de cel pe care acum îl reneagă? (Dovadă, fotografiile din acest articol, fotografii preluate de pe stirigiurgiu.ro). Inutil, probabil, atâta timp cât domnia-sa a „uitat” până şi ce s-a întâmplat ieri!

giurgiu-la-congresul-PLR

Şi, ca să fie, probabil, şi mai convingător şi să-şi apere fotoliul de lider, Petcu a mai convocat şi o conferinţă de presă, în care, mai mult ca sigur, va ieşi public să se dezică de acelaşi Alin Bănică Stanciu.

Ne întrebăm: oare ce se va întâmpla dacă, până la urmă, primarul de Izvoarele îşi va rezolva problemele şi va redeveni „curat”? Cel mai probabil, va fi, din nou, „unul din cei mai destoinici şi de încredere primari din judeţ”, „om de bază pentru PLR la Giurgiu”, nu-i aşa, domnule Toma Petcu?

alin tariceanu

Cu aşa oameni politici, nici nu ar mai trebui să ne mirăm de ce românii sunt tot mai scârbiţi de politică, în general şi de ce blamează toată clasa politică…

C.M.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!