Actualitate

Cât de bogaţi sunt parlamentarii giurgiuveni?

Cel mai bogat demitar este se pare fostul secretar de stat Marin Anton, actualul deputat PNL de Giurgiu care, conform declaraţiei de avere proprietar este sau coproprietar al mai multor terenuri şi imobile în suprafată de peste 223.000 de hectare. Deţine trei autoturisme, dintre care două marca BMW şi un mini Cooper, bijuterii şi tablouri de un sfert de million de euro dar şi depozite bancare şi fonduri de investiţii consistente de peste 550.000 de euro.

În plus Marin Anton a acordat împrumuturi personel şi deţine acţiuni în valoare totală de 5 milioane de lei.. Actualul deputat a incasat anul trecut de la ministerul Mediului circa 49000 de lei ca secretar de stat dar a incasat din dividente peste un million de lei. Până în 2016 insă Anton trabuie să achite un împrumut contractat anul trecut de 250.000 de euro.

Nu stă rău la capitolul avere nici proprietarul grupului de firma Nova Force, deputatul PSD Florian Nicoale, cu circa 25 de hectare de terenuri şi mai multe clădiri de circa 1500 mp pe care le detine separat sau impreuna cu soţia sa Veronica. Florian Nicoale are şi mai multe autoturisme, remorci, tractoare si rulote, un total de 12 vehicule, bijuterii de 20.000 de euro, un depozit bancar de un milliard de lei vechi şi circa 5 miliarde şi jumatate de lei vechi in parti sociale. Deputatul trebuie sa plătească până în 2015 un credit de 7000 de euro, dar a câstigat anul trecut din salariul la propria firmă, lucrari agricole si dividente 217.000 de lei.

Parlamentar cu ştate vechi, senatorul PSD Niculae Bădălău este recunoscut pentru o avere impresionantă. Conform declaraţiei de avere deţine în proprietate sau in coproprietate 3 ha de teren şi 1300 de mp de cladiri, o motocicleta Yamaha, un autorurism Mercedes ML, bijuterii şi tablouri de 37000de euro, peste 31000 de euro in cont şi numerar, la care se adauga şi 7500 de lei din dividente. In plus, Bădalau mai are de recuperat peste 2 miliarde de lei vechi imprumutate in nume personal.

Fostul primar de Giurgiu, senatorul PNL Lucian Iliescu nu are, cel putin pe numele sau, o avere impresionantă. Deţine circa 4 ha de teren şi constructii impreuna cu sotia sa  Smaranda, nu are autorurisme, bunuri de pret, bijuterii, sau active. Are acţiuni sau parti sociale de circa 32.000 de lei, nu este dator la banci dar nici nu are depozite şi a castigat anul trecut din functia de primar circa 35000 de lei.

Proaspăt intrat in Parlament, din partea PNL, Viorel Teodorescu are împreuna cu sotia sa sau individual terenuri si cladiri de 9900 de mp, nu detine niciun autoturism, dar în schimb are bijuterii, obiecte de artă şi de cult de 30000 de euro. Deputatul pe colegiul 3 are in schimb de achitat un imprumut scadent la sfarsitul acestui an de 80.000 de euro, asta in timp ce a a incasat impreuna cu familia sa din salarii si dividente numai anul trecut 9 miliarde de lei vechi.

Fost deputat şi ministrul al Economiei, reasles din nou pentru Camera Deputaţilor din partea PNL, si numit acum la carma ministrului Finantelor, Daniel Chitoiu se situează, conform averii declarate in jumatatea inferioara a clasamentului averilor. Deţine impreuna cu sotia sa Laura un teren si o constructie in valoare totala de circa 820 de mp achizitionate prin schimb+ credit imobiliar cu ipoteca, un singur autoturism, bijuterii de 14000 de euro şi depozite şi conturi curente de 6000 de euro, peste 32000 de lei şi 13000 de dolari, dar şi acţiuni sau parti sociale in valoare de 40.000 de lei.

La capitolul datorii, ministrul Finantelor trebuie sa achite pana in 2035 circa 95000 de euro, asta in timp ce a realizat impreuna cu sotia venituri consistente anul trecut de peste 3 miliarde si jumatate de lei vechi.

Singura doamnă din Giurgiu trimisa in Parlamentul României, deputatul PPDD Liliana Ciobanu, are pe numele firmei pe care o detine 1,3 ha de teren, cladiri de 5300 de mp. Detine 6 autovehicule, bijuterii de 10.000 de euro şi a incasat venituri de circa 73000 de lei anul trecut, asta in timp  ce are de achitat un imprumut de jumatate de million de euro pana in 2014.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!