Comentarii

Ce ne aşteaptă duminică noapte? Vom avea un nou episod "Mihaela, dragostea mea"?

voturi

A mai rămas mai puţin de o oră până la închiderea secţiilor de votare. În ţară, oamenii protestează, în afară, sunt disperaţi că nu vor ajunge să voteze nici de data asta. Preşedintele face apel la Guvern să emită Ordonaţă de urgenţă pentru prelungirea votului. Guvernul – evident – tace! Ceea ce înseamnă că la ora 21 urnele se închid.

Mai interesant este, evident, ce se întâmplă după închiderea urnelor. Şi, mai ales, după ce se va termina numărarea voturilor. Mai ales ale celor din diaspora. Pentru că, în 2009, diaspora făcea diferenţa. Diaspora era cea schimba celebrul „Mihaela, dragostea mea” din noaptea de duminică (a alegerilor), în dezastrul şi disperarea ce au urmat, pentru PSD, după ce au venit rezultatele din diaspora.

Oare acesta să fie motivul pentru care Guvernul candidatului Ponta să fi încercat, prin toate mijloacele, să împiedice românii din afară să voteze? Oare de-asta nu s-au înfiinţat secţii noi „afară”, de-asta au „dispărut” reprezentnaţii PSD din birourile secţiilor de votare din diaspora? Pentru că „paza bună trece primejdia rea?”

Vom vedea, pentru că nu mai e mult. Interesant este însă că românii s-au trezit. S-au trezit şi au înţeles, cu adevărat, după 25 de ani, că votul este dreptul lor! Aşa se explică cifrele uimitoare ale prezenţei la vot. Şi nici giurgiuvenii nu s-au lăsat mai prejos. Au ieşit la vot, au mers la urne şi au votat. Cu cine, vom vedea în scurt timp.

La fel cum vom vedea şi care va fi viitorul României în următorii 5 ani. Un viitor la fel ca ultimii 25 de ani, un viitor „comunist” sau unul cu adevărat european? Vom trăi şi vom vedea.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!