Actualitate

Aproape 30% din giurgiuveni votaseră, deja, până la ora 13. Nu lipsesc nici incidentele, chiar dacă nimeni nu le confirmă oficial

liste suplim
Spre deosebire de alte alegeri, când Giurgiu nu „strălucea” la capitolul prezenţă la vot, de data aceasta, judeţul nostru este printre cele mai „vrednice”. Aşa se face că, la primele raportări, de la ora 10, prezenţa la vot în Giurgiu era de 10,38%, în timp ce media pe ţară era de 8,52%, iar la ora 13, aproape o treime din numărul alegătorilor cu drept de vot din judeţ se prezentaseră la urne. Mai exact, este vorba despre o prezenţă la vot de 28,14%, în condiţiile în care media pe ţară a fost de 25,05%.
Teoretic, cel puţin, până la ora 13 nu au fost înregistrate incidente electorale la Giurgiu, însă vorbim doar de teorie, atâta timp cât Poliţia nu dă niciun fel de informaţii legate de desfăşurarea procesului electoral.
Zvouri, evident, sunt. Unul din acestea ar fi fost că, în zona cimitirului Smârda, s-ar da mită electorală (mai exact, bani), însă la faţa locului am aflat că, de fapt, ar fi vorba despre alt tip de ilegalităţi: o persoană din zonă ar transporta alegători din Giurgiu să voteze la Călugăreni.
Şi la Singureni au apărut, se pare, ceva incidente, primarul fiind, din nou, acuzat că transportă alegătorii la vot, dar şi că le-ar influenţa intenţiile de vot. Tot acolo, se pare că anumite persoane intră constat în cabinele de vot însoţind alegătorii.
Este vorba, însă – repetăm – despre zvonuri, care, probabil, nici nu vor fi vreodată confirmate sau infirmate oficial.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!