Cultură

Cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului Teatrelor Dunărene va avea loc la Giurgiu în perioada 7-12 octombrie

Teatrul-Tudor-VianuA mai rămas o săptămână până la debutul celei de-a şaisprezecea ediţii a Festivalului Teatrelor Dunărene, iar pregătirile au intrat pe ultima sută de metri. Directorul teatrului giurgiuvean, Mircea M. Ionescu, susţine că ediţia 2013 a festivalului va găzdui pe lângă spectacole şi lansări de carte un eveniment important: Colocviul Naţional de Dramaturgie.

Directorul teatrului “Tudor Vianu”, Mircea M. Ionescu, a susţinut marţi o conferinţă de presă în care a vorbit despre apropiatul Festival al Teatrelor Dunărene, eveniment ce va avea loc la Giurgiu între 7 şi 12 octombrie.

Deşi fondurile alocate evenimentului sunt mai mici decât cele din ediţiile trecute, Mircea M. Ionescu crede că festivalul va fi unul de calitate cu 17 piese de teatru şi 5 lansări de carte.

Ediţia 2013 va veni şi cu noutăţi, printre acestea numărându-se găzduirea Colocviului Naţional de Dramaturgie, eveniment care nu a mai avut loc de aproximativ un deceniu. La colocviu şi-a anunţat prezenţa şi directorul Uniunii Scriitorilor din România, Nicolae Manolescu.

Intrarea la 14 din cele 17 spectacole va fi gratuită pentru toate categoriile de spectatori. Se va intra pe bază de bilet la „Vizitatorul”, spectacol aparţinând Teatrului Nottara (25 de lei), şi „Nu mor pescăruşii când vor porcii mistreţi” şi „De când te aştept”, ambele câte 15 lei.

Organizatorii vor pune în vânzare şi pachete pentru toate cele trei spectacole la preţul de 40 de lei.

Cei mai norocoşi vor fi pensionarii, aceştia urmând să intre gratuit la toate cele 17 piese prezentate la festival.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!