Actualitate Cultură Educație ŞCOALA GIURGIUVEANĂ Social

„Școala Siguranței Tedi”: Parteneriat pentru siguranța copiilor

Pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal au participat astăzi la o activitate de informare și prevenire ce a avut ca scop siguranța copiilor. Acțiunea, desfășurată în colaborare cu polițiştii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, se înscrie în cadrul programului dedicat elevilor din clasa I -„Școala Siguranței Tedi”.

Cu acest prilej, copiii din clasa I de la Liceul Tehnologic “Tiu Dumitrescu” din Mihăilești au avut ocazia de a adresa întrebări pompierilor și de arăta că știu cum să se comporte pentru a nu produce incendii. Ajutați de mascota Tedi, pompierii le-au transmis celor mici următoarele stafturi:

  • în caz de incendiu, anunţați imediat părinţii sau pe cei din jur. Încercați să ieșiți din casă!;
  • dacă aveți un telefon în cameră, sunați la 112. Dacă nu aveți această posibilitate, atunci deschideți fereastra şi strigați după ajutor;
  • ajutați-vă frăţiorii sau prietenii de joacă mai mici pe timpul evacuării din clădire;
  • dacă este mult fum, înaintați în genunchi, deoarece la nivelul podelei puteți respira mai bine;
  • nu vă ascundeți în diferite locuri!
  • nu vă întoarceți înapoi în clădire, nici măcar pentru animalele sau jucăriile preferate.

După activitatea de la clasă, copiii au avut posibilitatea de a cunoaște autospecialele pe care le folosesc pompierii în misiuni, unii din aceștia               gândindu-se deja la o viitoare carieră în acest domeniu.

***

Programul „Școala Siguranței Tedi” este implementat de Poliția Română, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Compania Maspex România, având ca scop informarea elevilor din clasele primare asupra potențialelor pericole specifice vârstei lor și oferirea de soluții pentru gestionarea acestora.

La activitatea de astăzi au participat și specialiști ai Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității din cadrul LG.P.R.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!