Economic

Cea mai gravă secetă din ultimul secol

secetaVineri, 17 ianuarie, guvernatorul Californiei a decretat situaţie de urgenţă din cauza secetei care afectează marele stat american, şi care în opinia specialiştilor ar putea fi cea mai gravă din ultima sută de ani.
Instituirea situaţiei de urgenţă permite Californiei să beneficieze de ajutorul federal, seceta transformând deja zeci de hectare de pădure în uscături gata să ia foc. De altfel, doar cu o zi mai devreme de decretarea situaţiei de urgenţă, un incendiu de proporţii a devastat o zonă forestieră din preajma Los Angeles-ului, determinând evacuarea a peste 900 de case.
Într-o scurtă intervenţie TV, guvernatorul Californiei, Jerry Brown, le-a cerut cetăţenilor statului să diminueze consumul de apă cu cel puţin 20%, în ideea că dacă nu plouă, se poate declanşa o criză teribilă de apă potabilă nu numai pentru fermierii din zonă şi comunităţile aferente. Conform specialiştilor americani în domeniu, sezonul ploilor se apropie de un foarte posibil ”cel mai secetos an cunoscut vreodată”.
Jumătate din precipitaţiile înregistrate în California au loc în lunile decembrie, ianuarie şi februarie.
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!